VIDEO: Michelle test floating (+ krijg 10% korting!)

In tijdschrift VIVA test de redactie deze week zes bizarre beautytrends. Zien wat Content Creator Michelle van floating vindt? Check dan gauw de onderstaande video. O, en je krijgt 10% korting op een behandeling!

  • Getest: Spa capsule & floating 
  • Wie: Content creator Michelle
  • Waar: FloatCenter Amsterdam
  • Kosten: 60 minuten floaten: € 39,50, 20 behandelingen spa capsule € 495

De spacapsule belooft heel wat. Doe een reeks behandelingen en je zult significant gewichtsverlies, centimeterverlies, een gladdere huid en niet alleen verbeterde structuur, maar ook verbeterde soepelheid van de huid ondervinden. En dat door alleen in een apparaat te liggen: het klinkt bijna té ideaal. Reden genoeg om het te proberen.

Bij binnenkomst word ik vriendelijk ontvangen met een kopje thee, waarna ik naar een klein kamertje word geleid waar de spa capsule staat. Mijn kleren mag ik aanhouden en er wordt me uitgelegd wat de bedoeling is: eerst wordt je voorkant zeven minuten van je knieën tot net onder je borsten gemasseerd. Daarna is de achterkant, van je voeten tot je nek, aan de beurt. “Ideaal voor dames die niet door een vreemde gemasseerd willen worden,” wordt erbij vermeld. Ik bekijk het apparaat eens grondig en concludeer dat het niet zou misstaan in een ‘Star wars’ film.

Rijstgevoel

Het zijn de waterstralen die de massage doen, wordt me verteld. Waterstralen? En ik kan wel mijn kleren aanhouden? Goed, gewoon proberen maar. Het apparaat gaat dicht, waardoor er een soort dun zeil over me heen valt. Klinkt claustrofobisch, maar dat valt mee. De waterstralen doen met flink wat herrie hun werk achter het zeil. Het lijkt een beetje alsof er iemand een zak rijst over mijn lichaam heen en weer drapeert. De voorkant is fijn en als mijn rug aan de beurt is, val ik zelfs in slaap. Na de behandeling fiets ik opmerkelijk rustiger naar huis. In totaal ga ik acht keer, en het wordt al snel een routine en vaste prik in mijn agenda.

Zonder nadenken

Na de laatste behandeling mag ik ook floaten: een uur lang poedeltjenaakt in een zoutwaterbad drijven. En verder niks. Het zou de meest effectieve manier van ontspannen en herstellen zijn en een uur floaten zou gelijkstaan aan vijf uur slaap. Say whaaat? Dat klinkt voor een probleemslaper als ik natuurlijk als muziek in de oren. Er wordt me voordat ik het bad in ga nog wel een advies meegegeven: probeer nergens aan te denken. Eenmaal in het bad probeer ik nergens aan te denken, maar hoe doe je dat precies? Nergens aan denken, nergens aan denken, herhaalt zich als een mantra door mijn hoofd. Denk ik nu? Niet denken! Oké, dit kan niet helemaal de bedoeling zijn. Na een halfuur lijk ik dan toch wat meer ontspannen en zweef gewichtsloos in het bad. Het is stil, pikkedonker en het besef van tijd ben ik al snel kwijt. Mijn stresslevel is al weken aardig hoog en voor het eerst lijkt er iets écht te helpen. Na afloop voel ik me uitzonderlijk kalm en eenmaal thuis val ik zelfs als een blok in slaap. In een folder die ik las over floating, werd beweerd dat er nooit meer oorlog zou zijn als iedereen elke dag een uur zou floaten. Stiekem geloof ik daar wel in.

Korting met VIVA

Je krijgt op vertoon van deze VIVA 10 % korting op deze behandeling bij FloatCenter Amsterdam. De actie is geldig tot en met 7 november 2016.

Meer zien?