Vijf dingen die je met je vriendin bespreekt, maar niet met je vriend

Dat is het fijne van vrouwenvriendschappen: je kunt overal over praten. Want hij doet misschien wel z’n best om je te begrijpen, zij snappen het gewoon.

1. In de kledingwinkel

“Hoe staat dit?”
“Leuk.”
“Heb ik dan geen rare, grote kont in deze broek?”
“Nee hoor, je kont is prachtig.”
“Ja, ja, dat zeg je maar om ervan af te zijn. Oké, en hoe staat deze?”
“Ook leuk!”
“Jij vindt gewoon alles leuk! Hoe moet ik nu weten wat ik aan moet?”
“Oké, doe dan maar die eerste, want in deze zie je een beetje van die plooien hier.”
“Wat?! Vind je me dik?!”

Praten over kleding gaat gewoon niet met mannen. Je vriendin is tenminste eerlijk: zij velt een streng maar rechtvaardig oordeel over je kont.

2. Lekkere acteurs

Niks mis met jullie eigen mannen, maar soms wil je het gewoon even hebben over de smeltende blik van Ryan Gosling, waarom Zac Efron – te ijdel en vol van zichzelf – toch het bekijken waard blijft en George Clooney, ook nu ie ouder wordt, nog steeds z’n charmes heeft.

3. De schoonfamilie

Nooit, maar dan ook nooit, mag je iets verkeerds over zijn moeder zeggen. Logisch, het is wel zijn moeder. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je je ergernissen over de schoonfamilie niet af en toe kwijt wilt. Bij je beste vriendin kun je ongestoord klagen over de inlaws.

4. Let’s talk about sex

Sexen doe je met je vriend, maar erover praten doe je met je vriendinnen. Alles wordt tot in detail besproken. De prestaties, de lengte, de duur… Mannen hebben misschien aan twee woorden genoeg, wij vrouwen bespreken alles in geuren en kleuren.

5. Niks

Waarom zou het altijd ergens over moeten gaan? Dat is misschien wel het beste van samen zijn met je vriendin: uren kunnen kletsen over helemaal niks. De laatste roddels, je gevoelens, de nieuwste crèmes. De tijd vliegt voorbij voor je er erg in hebt.

Is het weer tijd om een keer goed bij te praten met je vriendinnen? Ga dan samen chillen in de sauna, met stomende VIVA-korting! Bij Thermen Bussloo betaal je nu € 29,95 (i.p.v. € 43,95) voor entree én lunch. Check snel de actiepagina voor de voorwaarden. Deze actie is niet meer geldig.