Honing? Nee, déze 7 voedingsmiddelen helpen pas echt tegen keelpijn

Verkoudheidsklachten wil je het liefst voorkomen, zeker nu. Een van de meest vervelende is toch wel keelpijn. Ga jij nog steeds voor het aloude lepeltje honing als remedie? Lees verder, want wij weten zeven voedingsmiddelen die nóg beter werken. 

1. Banaan

Dit stuk fruit kent zóveel voordelen, het is moeilijk te weigeren wanneer je last hebt van keelpijn. Het is namelijk makkelijk te eten, zit boordevol vitamine C (die je nodig hebt om je keelpijn tegen te gaan) én is goedkoop. Tip: kan je keel vast voedsel even niet aan, verwerk de banaan in een smoothie.

2. IJs

Verdoof de keelpijn met een heerlijk stukje ijs. Het liefst roomijs. Naast dat het lekker smaakt voelt het ook nog eens prettig in je mond en keel. En laten we eerlijk zijn: een beter excuus om ijs te eten kan je niet wensen.

3. Salie

Maak saliethee! Het kruid staat al eeuwen bekend om zijn ontstekingsremmende werking. Laat een paar gedroogde blaadjes salie trekken in een mok heet water. Geen theeliefhebber? Je kan salie ook door je soep doen.

4. Kool

Het wondermiddel om de beginnende griep te lijf te gaan: kool. Het zit namelijk vol antioxidanten. Roerbak de kool in olijfolie met een beetje kurkuma en geef je lichaam een boost. Heerlijk als snack én – het meest belangrijk – goed voor je gezondheid.

5. Drop

Het voorkomt je keelpijn niet, maar deze klassieker verzacht het wel. Drop! Erg lekker en kan ook van hulp zijn tegen dat vervelende hoestje.

6. Worteltjes

Vitamine A, B en C. Wat wil je nog meer? Worteltjes ondersteunen je weerstand. De caroteen in de wortel verbetert bovendien je immuunreactie tegen bacteriën. Het houdt niet op, in wortelen zit óók nog eens een ontstekingsremmend middel. Ga gauw aan de wortelen, het liefst natuurlijk in de vorm van carrotcake. Yum!

7. Thee

Voor de hand liggend, en toch kan thee niet missen in het lijstje. Het liefst drink je verse kruidenthee, bij voorkeur met een beetje citroen en gember. Ook kamille doet wonderen. Het helpt je te ontspannen, gaat de infectie in je lijf tegen en werkt verzachtend voor je keel. Doen dus!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash/Mike Dorner