Voordelen van een helpende hand

Hulp

Boodschappen doen voor je zieke buurvrouw, je vriendin adviseren bij het opstellen van haar businessplan of taken overnemen van je gestreste collega; het is altijd fijn om hulp te krijgen, maar ook om te geven. Vooral als je deze voordelen hebt gelezen!

  • Je voelt jezelf goed
    Met een paar nieuwe heels ben je waarschijnlijk erg blij, maar het blijkt dat je jezelf nóg beter voelt als je ze weggeeft. Vooral je hulp aan iemand geven, is goed voor je zelfrespect. Doordat dit toeneemt, groeit ook je zelfvertrouwen en dat straal je uit! Confidence women krijgen op de werkvloer meer voor elkaar en worden door mannen vaak sexy gevonden.
  • Je wordt aardig gevonden
    Door je baas te helpen bij die rotklusjes die je regelmatig voorgeschoteld krijgt, word je aardig gevonden en zal hij of zij positief over je denken. En dat wil je, want als mensen positief over je denken, dichten ze je ook andere sterke eigenschappen toe die niets met jouw helpende hand te maken hebben.
  • Je krijgt er vaak iets voor terug
    Wie goed doet, goed ontmoet. Door een avondje op de koters van je zus te passen zodat zij romantische kan dineren met haar man, voelt zij waarschijnlijk de sociale verplichting om iets terug te doen voor jou. Dat hoeft natuurlijk helemaal niet, maar is stiekem toch best leuk!

Zorg nu voor de ander

Wil je met een druk op de knop iemand die het hard nodig heeft maandelijks helpen? Dat kan! Verzekeraar Ditzo wil namelijk samen met jou een bijdrage leveren aan mooie en concrete oplossingen voor de jeugd, gezinnen en ouderen. Voor maar €1, €2 of €5 per maand help je deze groepen die komend jaar door de veranderingen in de zorg tussen wal en schip dreigen te vallen. Maar dit doe je niet alleen, want Ditzo verdubbelt jouw bijdrage én maakt inzichtelijk wat er met dit geld gebeurt via hun website en nieuwsbrieven.

Meer zorg in zorgverzekeren

Andere helpen wanneer nodig, is ook altijd het uitgangspunt van verzekeren geweest. Door geld in een potje te stoppen zorg je niet alleen voor jezelf, maar ook voor een ander. Dat dit het doel van verzekeren is, zijn we alleen een beetje vergeten. Vergelijkingssites, keiharde overstapcampagnes en bodemprijzen bepalen de toon in verzekeringsland. Ditzo vindt het hoog tijd om meer zorg in zorgverzekeren te stoppen. Mee-eens? Neem dan een kijkje op ditzo.nl/zorgmee.

Beeld: jackf / 123RF Stockfoto