Waarom je huid slechter kan zijn in deze periode van sociale isolatie

huid slechter

Hoewel je je velletje niet blootstelt aan allerlei troep van buitenaf door binnen te zitten, lijkt je huid slechter dan ooit. En dat terwijl je extra veel tijd spendeert in je mini-spa met allerlei maskertjes. Het is dan ook een raadsel waarom je juist last krijgt van allerlei oneffenheden.

Toch is er een logische verklaring. Een ‘geïsoleerde huid’ is namelijk wat er op dit moment bij jou gaande is. Wat betekent dit? Nou, dat je huid verandert doordat je jouw levensstijl nu moet aanpassen. Je dagelijkse routine is anders dan anders en daar raakt jouw skin van in de war.

Huid slechter

En dat kan zich uiten in oneffenheden op plekken waar je nog nooít een puistje hebt gezien. Ook kun je juist uitslag krijgen of last hebben van overgevoeligheid. Ja, eveneens droge plekken en een strak gevoel zijn daar de symptomen van. Er zijn verschillende redenen waarom jij een geïsoleerde huid kunt krijgen, waaronder stress. Bij spanning zal de productie van cortisol namelijk omhoog schieten, wat weer acne kan veroorzaken.

Snacken

We schreven het al eerder: stoppen met snacken lijkt in deze periode moeilijker dan ooit. En ook hierbij is stress weer de grote boosdoener. Vet eten is natuurlijk niet goed voor je huid, waardoor je weleens last zou kunnen krijgen van onzuivere plekjes. Een gezonde oplossing? Bananenbrood. Kun je dat net als de rest van Nederland gaan bakken.

Naar buiten

De kans is groot dat je veel minder buiten komt dan normaal tijdens deze periode van sociale isolatie. Niet gek, maar ook niet goed voor je. Bewegen is namelijk heel goed voor je doorbloeding én wanneer je dit niet goed genoeg doet, kan je huid sneller ontstoken raken. Hoewel je misschien denkt dat zweet je huid niet veel goeds gaat doen, is dit juist een manier om te ontgiften en afvalstoffen sneller uit je lichaam te laten. Dus doe juist wél die work-out, ga voorzichtig (op gepaste afstand) een blokje om: je huid zal je dankbaar zijn.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!