Waarom je met deze kou beter geen lippenbalsem op kan doen

lippenbalsem

Je lippen lijken juist met dit gure weer behoefte te hebben aan een extra laagje. Toch kun je die lippenbalsem deze week beter in de kast laten staan.

Kingsma, een expert op het gebied van kou en ook werknemer bij het onderzoeksinstituut TNO legt uit waarom. Hij waarschuwt: ‘Pas op met vetten, zoals vaseline. Door vaseline isoleer je de huid maar zorg je er ook voor dat er meer vocht in je huid blijft. Door de kou gaat dat bevriezen en heb je dus meer risico op kouletsel.’

Uitdrogen

Maar dat is niet de enige reden waarom je beter geen dikke laag Labello opsmeert. Want je denkt misschien dat het jouw lippen beschermt tegen uitdroging, maar het omgekeerde is waar. Het extra laagje zorgt er namelijk voor dat huidcellen worden vastgehouden. Dit vertraagt de celvernieuwing en daardoor krijg je juist last van droge lippen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Klik hier voor onze speciale aanbiedingen.

Bron Libelle | Beeld iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!