Waarom een zonnebril dragen belangrijker is dan je denkt

Iedereen weet hoe belangrijk het is om zonnebrand te dragen. Maar de zonnebril, wordt nog eens (of eigenlijk best vaak) vergeten. Dit terwijl de zonnebril naast een coole modeaccessoire óók heel belangrijk is voor je gezondheid. 

Lees ook: Zijn duurdere zonnebrillen beter voor je ogen?

De uv-straling van de zon kan namelijk blijvende schade aan je ogen veroorzaken. Uit onderzoek van de Wereld Gezondheidsorganisatie blijkt dat zelfs twintig procent van alle staar wordt veroorzaakt door blootstelling aan uv-straling. Dat gebeurt natuurlijk niet na één keertje je zonnebril vergeten, maar als je er consequent geen draagt, loop je meer risico.

Zo kunnen zonnestralen fatale gevolgen hebben voor je hoorn- en netvlies. Als er te veel ongefilterd zonlicht in je ogen komt, kunnen er ernstige ziekten onstaan.

Zand

Ook klachten zoals droge, geïrriteerde ogen of branderige, tranende ogen kan je tegengaan met een zonnebril. Je kan hier namelijk last van krijgen door de zon, maar ook wanneer je tijdens een winderige stranddagje zand in je ogen krijgt.

Kortom: denk niet alleen aan je huid als je de zonnige buitenwereld instapt, maar ook aan je ogen. Deze zijn (minstens) net zo belangrijk!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: Libelle | Beeld: Unsplash/Alonso Vila Ulloa