In de benen: zo maak je van je wandeling een work-out

wandeling work-out

Wandelen is hipper dan hip, zeker sinds de komst van het coronavirus. En nu je maar moeite hebt om je sportroutine vol te houden, is het natuurlijk súper praktisch om je dagelijkse rondje eens nog wat intensiever in te steken. Zo maak je van je wandeling een work-out.

Lees ook:
Cynthia Schultz: ‘Na het lezen van dit boek heb je echt zin om de deur uit te gaan’

Want regelmatig even naar buiten gaan, is natuurlijk sowieso al hartstikke goed voor je. Zeker nu je waarschijnlijk weer aan huis gekluisterd bent. En zoveel calorieën verbrand je al met een halfuur doorwandelen.

Wandeling work-out

Tijd dus om die beentjes te strekken en aan de wandel te gaan. Net zoals bij andere sporten zul je een warming-up moeten doen mocht je nét wat intensiever gaan lopen. Wat kun je doen? Nou begin door rechtop te staan met je handen achter je hoofd, balancerend op één been. Ja, je voelt je een flamingo, maar breng vervolgens je rechterknie naar je linkerelleboog en andersom. Herhaal dit een paar keer en voilà: je bent warm.

Krachtpatser

Om er een echte work-out van te maken, kun je wat gewichten toevoegen. Ja, je kunt met dumbells in je handen gaan lopen, maar je zou ook bijvoorbeeld een rugzak kunnen vullen met wat zware items. Daarnaast kun je net dat stapje verdergaan door bijvoorbeeld een paar keer die trap op en af te lopen en om de zoveel minuten een oefening te doen. Vind je dat allemaal wat ver gaan? Dan is je armen meezwaaien tijdens dat blokje om ook al voldoende om een ware krachtpatser te worden.

De stembussen zijn geopend! Wie verdient volgens jou een VIVA400-award? Stem nu op jouw favoriet via deze link!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!