Was jij je gezicht weleens onder de douche? Dat kan je beter niet doen

gezicht wassen douche

Het komt regelmatig voor dat ons gezicht een schoonmaakbeurt geven, terwijl we onder de douche staan. Handig, toch? Tijdtechnisch is het inderdaad heel handig, maar beauty wise iets minder, zo blijkt.

Je gezicht wassen terwijl je onder de douche staat is geen goed idee, vertelt Charlotte Cho, dermatoloog en oprichter van Soko Glam, aan Buzzfeed. ‘Warm water dat rechtstreeks vanuit de douchekop op je huid komt, kan je natuurlijke oliën afbreken. Je huidbarrière kan daardoor barsten en zwak en kwetsbaar worden.’ Het water komt niet alleen te hard op je tere huid terecht, vaak is het water ook een stuk warmer dan wanneer je het boven de wasbak uit de kraan op je gezicht doet.

Hoe dan wel?

Volgens Charlotte kan je je huid het best eerst met een milde, schuimende reiniger en lauw water boven de wasbak schoonmaken, voordat je onder de douche springt. Tijdens het douchen zou je je gezicht het best zoveel mogelijk onder de straal vandaan houden.

Niemand zei dat makkelijk ging worden.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron ELLE | Beeld Shutterstock