Say what? We eten gemiddeld 30(!) suikerklontjes per dag

suikerverslaving

Hoewel velen van ons gezond denken te eten, blijkt niets minder waar. Zonder het te beseffen krijgen Nederlanders gemiddeld dertig suikerklontjes per dag binnen. Wow.

De grote boosdoener hiervan zijn voedingsmiddelen waarvan je geen idee hebt dat er überhaupt suiker in zit. Dat blijkt uit een onderzoek van het Diabetes Fonds onder 1.200 mensen.

Dertig suikerklontjes per dag is ongeveer het dubbele van wat verantwoord is. Maar liefst 84 procent weet niet hoe hij deze hoge suikerinname tegen moet gaan. Driekwart van de ondervraagden probeerde weleens minder suiker te eten en drinken. De reden hiervoor was vooral om zich gezonder te voelen en om wat kilootjes kwijt te raken.

85 procent van de ondervraagden denkt dat het minderen van suiker alleen kan worden gerealiseerd door een flinke suikerreductie in producten. Volgens Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds, is er nog een lange weg te gaan. “De afspraken zoals die nu zijn gemaakt tussen de overheid en industrie zijn zo beperkt dat dit onvoldoende stimuleert tot de ontwikkeling van producten met minder suiker. Fabrikanten moeten meer verantwoordelijkheid nemen.”

Het Diabetes Fonds en Ekoplaza hebben hun handen ineengeslagen en gaan door middel van vijf ‘minder suiker-weken’ actievoeren.

Lees ook:

Ja echt; in deze producten zit meer suiker dan in een donut
Dit zijn de foodtrends van 2017

Bron NU.nl | Beeld iStock