Work it, baby: 3x de nieuwste sporten

sporten

Van trampolinespringen tot discofietsen: met deze nieuwe sporten werk je in no time je hammetjes eraf en krijg je een topconditie. En o ja, ze zijn nog leuk ook.

Jumping fitness

Was jij vroeger zo’n kind dat zich uren kon vermaken op de trampoline? Dan is deze nieuwe work-out echt iets voor jou. Bij jumping fitness gebruik je een trampoline – een klein model met evenwichtsstang – om meer dan vierhonderd (!) spieren aan het werk te zetten. Terwijl je springt op de muziek, train je vooral je benen, buik en billen. Ook verbeter je je uithoudingsvermogen en ontlast je je gewrichten door de verende landing.

SoulCycle

We fietsen wat af in Nederland, maar toch heeft het even geduurd voordat we hier op een Soulcycle-fiets konden stappen. Soulcycle – al jaren populair in New York – is een combinatie van spinning, krachttraining en, jawel, uitgaan. Een les bestaat uit een full body spinningles, waarbij meerdere spiergroepen worden aangepakt door middel van gewichten of weerstandsbanden die boven de fiets hangen. De sport is vooral geschikt voor iedereen die wel van een feestje houdt, want de soulcycle-ruimte doet meer denken aan een club dan een sportschool – lees: harde muziek en discolampen. Na de work-out wordt je spirituele kant nog even aangesproken en is er tijd voor ontspanning, zodat je de les altijd ‘zen’ verlaat.

Hula hooping fitness

Hé, weer een oude bekende: net als het springtouw en de trampoline duikt ook de hoelahoep steeds vaker op in fitnessroutines. Wel in een andere vorm dan je gewend bent: in de fitness-hoelahoep – ook wel: bodyhoop – zijn namelijk gewichten verwerkt. Hoe zwaar je wilt trainen, bepaal je zelf, want er zijn hoepels in elke gewichtsklasse. Door de kilo’s rond je lichaam te zwiepen, werk je niet alleen aan een slanke, gespierde taille, maar versterk je ook de spieren in je rug, benen en billen. Hula Hooping Fitness is overgewaaid vanuit Amerika en wordt inmiddels aangeboden in verschillende sportscholen in Nederland. Net zo makkelijk: voor een paar tientjes een bodyhoop kopen en thuis aan die wespentaille werken.

Meer nieuwe sporten

Check het sportdossier in VIVA 27 voor meer nieuwe sporten. Het blad ligt nu in de winkel of kun je hier online bestellen. Je kunt het artikel ook lezen via Blendle.

Ready, set, go!

Deze nieuwe work-outs uitproberen? Dat kan! Tijdens sportfestival Buiten adem op 17 september wordt gevangenis Wolvenplein in Utrecht omgetoverd tot een waar sportwalhalla. Elke work-out duurt maximaal 30 minuten, zodat je overal van kunt proeven. En over proeven gesproken: natuurlijk staan de leukste food- en dranktrucks klaar om je na die work-outs weer van nieuwe energie te voorzien. Tussendoor kun je dansjes wagen – net zo goed een sport trouwens – op de lekkerste tunes in de chill-out van onze eigen VIVA-experience. Wil je jezelf helemaal afmatten, kom je om de nieuwste fitnesstrends te ontdekken of voor een sportief middagje met je vrienden: Buiten adem wordt sowieso een topdag.

Ga voor meer informatie en tickets naar Buitenadem.com.

Vanwege een tegenvallende ticketverkoop gaat Buiten Adem niet door. Mocht je al een ticket gekocht hebben, je geld wordt teruggestort.