Zal ik een neuscorrectie laten uitvoeren?

Lara (27): Al zolang ik me kan herinneren worden er “grapjes” en opmerkingen over mijn, redelijk grote, neus gemaakt.

Mijn vriend doet dit ook regelmatig. Hij gebruikt zogenaamd schattig bedoelde koosnaampjes voor me of maakt hier een grapje over tegen zijn vrienden. Ik heb hem er onlangs op aangesproken en hij heeft beloofd dit niet meer te doen.

De opmerkingen van mijn omgeving heb ik altijd als erg vervelend ervaren. Zelf vind ik mijn neus ook absoluut niet mooi. Het liefst zou ik er iets aan laten doen. Ik heb onlangs een redelijk groot geldbedrag gekregen waarmee ik makkelijk een neuscorrectie zou kunnen betalen.

Het enige wat me tegenhoud zijn de reacties van mijn omgeving. Op een of andere manier gun ik het ze niet. Het zal ze vast opvallen dat er iets aan mijn neus gedaan is en ik weet zeker dat iedereen het er dan weer over gaat hebben. Ik zit daar totaal niet op te wachten. Ik wil dat het een beslissing vanuit mezelf is maar ik merk dat anderen mij nu ontzettend beïnvloeden.

Zal ik een neuscorrectie laten uitvoeren en lak hebben aan de opmerkingen van anderen of zal ik het niet doen?

PS Je reactie/advies kan (ingekort) in Viva komen. Alleen je voornaam komt erbij en eventueel je leeftijd. Volgende week: een nieuw dilemma waarop jij weer kunt reageren. Heb je zelf een dilemma? Mail die kort maar goed uitgelegd naar dilemma@viva.nl.

© Foto: Stockbyte