Ziek op je eerste vakantiedag? Zo voorkom je het

In je vakantie ga je écht even helemaal niks doen en genieten van je rust. Maar je bent nog geen dag vrij, of je merkt dat je neus verstopt begint te raken. Hoe voorkom je nu dat je ziek wordt op je eerste vakantiedag?

Want waarschijnlijk heb je voor je op vakantie ging nog heel wat stress gehad: even dit afmaken en door, door en nog eens door. Juist hierdoor kan je immuunsysteem aardig van slag raken. En je raadt het waarschijnlijk al: hierdoor kun je ziek worden op de allereerste dag dat je vrij bent.

Plannen is key

Daarom is goed plannen heel belangrijk. Maak bijvoorbeeld een to-dolijstje ruim voordat je op vakantie gaat. Zo kun je de taken (zo mogelijk) verdelen over verschillende weken en schiet je niet op het laatste moment nog in de stressmodus. Daarnaast is het handig om goed aan te geven bij je collega’s dat je dan out of office bent, zodat je duidelijk nee kunt zeggen op last minute taken.

Relax, take it easy

Ontspannen? Dat doe je tijdens je vakantie wel. Hier zit je dus fout. Het is belangrijk om de weken daarvoor al proberen om iets te doen om tot rust te komen. Dat kan al even wandelen zijn in de avond of tijdens je lunchpauze. Door dit te doen is de overgang naar je vakantie minder groot. Ook is het belangrijk om te blijven relativeren. Je collega’s kunnen het van je overnemen en anders komt het na je break wel weer. Relax.

Werk je in het zweet

Grote kans dat een wijntje liften eerder op je planning stond dan wat gewichten na je laatste werkdag. Toch kun je je beter in het zweet werken dan op de bank neerploffen. Waarom? Als je heel wat drukte hebt gehad, kun je zo je adrenaline goed kwijt en beter ontspannen. Mag je je daarna trakteren op dat welverdiende glaasje. Proost!

banner

Bron: Libelle | Beeld: iStock
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!