Zo blijf je trouw aan jezelf

trouw aan jezelf

Iedereen bewandelt zijn eigen pad en we weten allemaal: dat pad kan soms aardig lastig zijn. Met veel hobbels op de weg, waardoor je je soms verdwaald kunt voelen. Je valt, gaat op je bek en terwijl jij je afvraagt hoe iedereen om je heen maar vrolijk door wandelt, vraag jij je af hoe je op moet staan. De kunst van het opstaan, is weten waar je naar toe wilt gaan. En hiervoor moet je jezelf leren kennen. Dat klinkt misschien een beetje zweverig, maar terwijl je iedereen om je heen een andere kant op ziet gaan, is het belangrijk dat jij trouw blijft aan jezelf. Maar hoe doe je dat?

  1. Stel jezelf open voor nieuwe mogelijkheden. Trek erop uit, ontmoet nieuwe mensen en doe nieuwe ervaringen op.
  2. Bekijk de wereld door de ogen van liefde in plaats van door de ogen van angst. Door angst verdwaal je nog meer en blijf je in de schaduw lopen. Probeer alles van de zonnige kant te bekijken en je zult vanzelf dichterbij jezelf komen te staan.
  3. Vergeef jezelf. Iedereen heeft zijn eigen rugzakje, vol met dingen die we moeten verwerken. Vergeef jezelf, lach om je fouten en bedenk je dat alles OK is. Pas als je jezelf hebt vergeven, kun je ook ander vergeven.
  4. Zoals Gandhi ooit zei “wees de verandering die je in de wereld wilt zien.” Met als stip op nummer 1: leer van jezelf te houden. Als je wilt dat de wereld veranderd, dan moet je bij jezelf beginnen.
  5. Blijf positief! Met een negatieve mindset blijf je negatieve dingen meemaken en denken. Dat wil je juist niet meer, dus hop, zet die roze bril op.
  6. Je bent goed zoals je bent. Wanneer je jezelf een beetje kwijt bent, dan ga je geloven dat je niet goed genoeg bent en dat je iemand anders nodig hebt om je beter te voelen. Waarheid is dat je helemaal niemand anders nodig hebt en dat je precies goed bent zoals je bent.
  7. Nog een fijn spreekwoord op deze mindful maandag: ‘als de leerling bereid is, zal de meester verschijnen’, ooit bedacht door Robert Wilson. Hiermee bedoelde hij dat waneer de student er klaar voor is, en zich open stelt, hij de stem van de meester zal horen. Want alles wat je nodig hebt, heb je al. Je hoeft alleen maar goed naar jezelf te luisteren.
  8. Doe wat je leuk vindt. Ga op zoek naar je passie en stop met alles wat je niet gelukkig maakt. Als je doet wat je leuk vindt, valt vanzelf alles op z’n plek.
  9. Besef je precies bent waar je moet zijn op dit moment. Al je ervaringen, zowel de goede als de slechte, hebben je gevormd tot wie je bent. We hebben allemaal lessen die we moeten leren en proeven die we moeten overwinnen. Omarm ze en leer ervan.
  10. Bruce Lee zei ooi: ‘wees vormloos, zoals water, wees als water.’ Hiermee bedoelde hij dat je je manier van denken en doen altijd aan kan passen. Dit kost tijd en zal niet altijd makkelijk zijn, maar hey, nothing good comes easy? 

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron: Elite Daily, beeld: iStock