Zo houd je een nuttige powernap (en ontwaak je niet vermoeider)

nuttige powernap

We leerden laatst al dat twee keer slapen op een dag eigenlijk beter is dan maar één maal naar dromenland gaan. Maar je wilt natuurlijk voorkomen dat je wakker wordt en je meer overreden voelt door een vrachtwagen, dan echt lekker uitgeslapen. Zo houd je een nuttige powernap.

Lees ook:
Welterusten: is een dutje doen tijdens het thuiswerken verstandig of juist niet?

Niet alleen bij ‘mand’ geldt korter, maar ook bij je dutje is dit heel erg van toepassing. Ga niet uren liggen tukken, maar houd maximaal 25 minuten aan. Anders heb je de kans om in je diepe slaap te komen en dat zorgt voor een nogal verward gevoel wanneer je ontwaakt.

Nuttige powernap

Voel je dat je rond een uur of vier compleet inkakt? High five, maar ga op dit tijdstip echt geen dutje meer doen. Een powernap kun je het beste voor 15:00 inplannen, anders kun je misschien ’s avonds je slaap maar lastig vatten. Ook kan een bakkie pleur voor je middagslaapje helpen om niet al te moe wakker te worden. Na dertig minuten kickt de cafeïne in en laat jij dan nu net ontwaken.

Lay down

Natuurlijk kun je in de trein niet languit schaapjes gaan liggen tellen, maar áls het kan, ga dan liggen voor je powernap. Zo ontspan je ook echt even volledig. Doe vervolgens de gordijnen dicht en zorg dat niks je nog kan storen. Op deze manier haal je alle voordelen uit je dutje, zonder continu weer wakker te worden. Nou, slaap lekker hè!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de VIVA-nieuwsbrief

Bron: NSMBL | Beeld: Unsplash
Lisa woont in Limburg, maar is stiekem een echte Brabantse. Ze houdt van gekke trends en haar guilty pleasure is foute, Nederlandstalige muziek. Ze is misschien dan wel 27, maar van binnen meer een echte oma. Voor VIVA schrijft ze over het laatste nieuws op het gebied van entertainment, series, reizen, seks, films en boeken. Volgen? Dat kan via @lisahoogmoet op Instagram!