Zo kun je meer calorieën verbranden tijdens het sporten

Wil jij graag afvallen maar duurt het je allemaal te lang? Er is een manier om sneller calorieën te verbranden, zo zou blijken uit recent onderzoek. En het klinkt eigenlijk best easy.

Wil jij tijdens het sporten meer verbranden, dan doe je er voorafgaand aan je work-out goed aan om koffie te drinken. Cafeïne zou er namelijk voor zorgen dat je sportprestaties verbeteren, waardoor je meer calorieën verbrandt. Dat komt doordat cafeïne je spieren helpt om lichaamsvet makkelijker te verbranden.

Nuchter blijven

Eerder werd beweerd dat zo’n cafeïneboost alleen mogelijk is als je de dagen ervoor geen koffie drinkt. Volgens onderzoekers van de Universiteit van São Paulo is het echter niet nodig om langdurig van de cafeïne af te blijven. Wel moet je zorgen dat je minimaal 400mg cafeïne binnenkrijgt, wil je zo’n boost ervaren. Dat staat ongeveer gelijk aan vier koppen koffie. Doordrinken dus, of kiezen voor cafeïnepillen.

Mooie praatjes

Of het goed voor je is om zo’n cafeïneshot te nemen, valt te betwijfelen. Sommige dokters beweren dat je maar één kop koffie per dag zou moeten drinken, omdat te veel cafeïne je cholesterolniveau verhoogt en de kans op een hartaanval vergroot. Misschien toch nog maar even goed over nadenken voordat je jezelf ermee vol gooit.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Daily Mail | Beeld iStock
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.