Zo maak je je yogamat schoon

yogamat schoonmaken

Ben jij een fervent yogini en hang je regelmatig in de downward facing dog boven je yogamatje? Dan kun je je vast wel voorstellen dat er waarschijnlijk veel bacteriën in het ding zitten. Maar zeg eens eerlijk: maak jij ‘m weleens schoon? Zo geef je ‘m een goeie reinigingsbeurt.

Om je matje een opfrisser te geven, heb je maar drie dingen nodig: citroensap, baking soda en een spons/schoonmaakdoekje. Doe een theelepel baking soda in een kopje en mix deze met een scheutje citroensap. Vul de rest van het kopje met water. Doop je spons of doekje in het mengsel en boen de mat ermee. Hou je spons of doekje daarna onder de kraan en veeg de mat schoon.

Om de mat te laten drogen kun je ‘m het best op een handdoek leggen. Rol de mat en handdoek samen op en haal ze weer uit elkaar. Hang je mat daarna op – het liefst niet in de zon, want die kan het rubber van de mat beschadigen.

Zo, nu kun je weer even vooruit!

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Pure Wow
Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.