Zo slaap je wél goed met deze hitte

hitte

Warme dagen, of beter gezegd hete dagen, komen nou eenmaal niet zo veel voor in ons kleine kikkerlandje. Daarom is het niet zo gek dat we nogal onhandig omgaan met situaties als deze. Slapen in de hitte? Voor velen onmógelijk. Daarom wat tips voor een goede nachtrust tijdens tropische temperaturen.

Klaarkomen voor het slapengaan

Laten we maar meteen met de deur in huis vallen: een orgasme bevordert je nachtrust. Een potje stomende sex tijdens deze tropische dagen, met alle zweetdruppels van dien klinkt misschien niet ideaal (of juist wel), maar reken maar dat je daarna als een roosje in slaap valt.

Plonsen voor het slapengaan

Wil je echt volledig afkoelen voor het slapengaan? Dan kunnen we je niets anders aanraden dan gewoon een echte frisse duik nemen. Heb je een zwembad, meer of strand in de buurt? Ga dan na het avondeten nog even afkoelen in het water. Heb je geen plonsplas in de buurt? Kies dan voor een lauwe douche. Hiermee koelt je lichaam precies voldoende af.

Slaap apart

Voor all the single ladies: keep doing what you do en slaap deze dagen lekker alleen. Voor alle bezette dames: slaap tijdens de nachten van tropische temperaturen lekker alleen. Dit geeft meer ruimte en minder warmte en that’s all you need now!

Zet al je apparaten uit

Laptops, lampen, telefoonopladers, televisie… Waar elektriciteit is, is warmte en dat willen we niet. Doe daarom al je apparaten en lampen uit en hou de gordijnen dicht. Tsja, wat je dan nog kunt doen, ehh, een boek lezen…?

Kruik in de vriezer

In de winter is niets zo knus als lekker met een warme kruik in bed gaan liggen, dus hoezo dat gevoel niet naar de zomer vertalen? Leg je kruik overdag in de vriezer en hallo gezellig ijskussentje! Voor de echte die-hards kunnen we trouwens nog een stapje verder gaan: leg overdag je lakens en kussensloop in de vriezer voor een extra dosis frisheid.

Drink thee

Het klinkt zó tegenstrijdig, maar toch is het een eeuwenoude tip: drink thee tijdens hete dagen. Wel heel veel thee, want anders heeft het niet zo veel zin. Wanneer je veel thee drinkt, wordt je lichaamstemperatuur namelijk tijdelijk verhoogt. Daardoor level je als het ware meer met de hitte om je heen.

Natte handdoek

Een simpel trucje: neem een natte handdoek of washand mee naar bed en leg deze op je hoofd, buik of benen. Zorg wel dat je snel in slaap valt, want een handdoek wordt snel weer warm. Maar goed, dat is een zorg voor later…

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Bron Metro | Beeld iStock
VIVA's Lise gelooft in een poederroze planeet ergens hier ver, ver vandaan, waar Justin Bieber en Idris Elba samen president zijn en het altijd glitter giet. Zolang die planeet nog niet gevonden is, houdt Lise zich bezig met millennial perikelen en entertainment. Véél entertainment. Wil je me volgen op insta? @lisejasmijn, dan kan ik ook zien wie jij bent.