Zo zie je er onmiddellijk jonger uit!

Elke vrouw wil er wel binnen no time jonger uitzien. En dat kan! Hoe? Door een lach op je gezicht te toveren. Uit een onderzoek van NIVEA blijkt namelijk dat een lach je twee jaar jonger doet lijken.

Onderzoek
Voor het onderzoek werd aan 2.000 mensen uit Nederland, Groot-Brittannië en Scandinavië gevraagd om de leeftijd te schatten van twaalf vrouwen die ieder drie verschillende emoties uitbeeldden: neutraal, blij en verdrietig. Vrouwen met een glimlach op hun gezicht werden maar liefst twee jaar jonger geschat.

Lach je jong
Niet alleen lijk je door te lachen jonger, het heeft nog veel meer voordelen, aldus psycholoog positieve psychologie Mirjam Akhtar. “Mensen die veel lachen, ervaren een schat aan voordelen, van meer energie tot een groter succes in het leven. Tevens is het zo dat lachen stress vermindert, het ervoor zorgt dat het gelukshormoon endorfine vrijkomt en het lichaam zich ontspant zodat we er minder vermoeid uitzien. Het regelmatig oefeningen doen met de gezichtsspieren, wat je met lachen doet, zorgt er ook voor dat de bloedcirculatie in het gezicht toeneemt. Dit kan bijdragen aan een jonger uiterlijk.”

NIVEA Q10plusjonger
Ook al helpt lachen met een jonger uiterlijk, het voorkomt helaas niet volledig dat de huid op termijn rimpels vertoont. De wetenschappers van NIVEA waren 15 jaar geleden een van de eersten die het huideigen anti-rimpel co-enzym Q10 verwerkten in huidverzorgingsproducten. Naarmate we ouder worden, daalt de hoeveelheid van Q10 in de huid. De huidcellen zijn hierdoor minder beschermt met als gevolg dat de huid verslapt en rimpels ontstaan. Maar geen paniek: NIVEA Q10plus helpt om de fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Meer info over de NIVEA Q10plus-lijn? Kijk op NIVEA.nl/Q10plus.

Het geheim voor minder rimpels: lach en gebruik NIVEA Q10plus!

Bron: NIVEA