Zon, waar was je?

Hier heb ik naar uitgekeken. Zon, waar was je? Wat is het weer heerlijk om buiten te zijn in het zonnetje en wat hebben we veel regen, wind en vooral sneeuw gehad de afgelopen maanden. Er kwam geen eind aan. Het lijkt net of, door de zon, ikzelf en alles om mij heen weer in beweging komt. Een geweldig gevoel.

Dagdromen
Dat gevoel houd ik vast en ik ga allerlei plannetjes maken om buiten te kunnen zijn. Dan spring ik op de fiets en ga ergens op een terrasje zitten, samen met mijn beste vriendin of mijn dochters. ’s Avonds ga ik samen met mijn man en zoon barbecueën en we zitten tot laat buiten te praten met een drankje erbij. Je zou de tijd helemaal vergeten!

Ho, ho, ho, Mieke! Wakker worden, anders kom je te laat op je werk! Dat terrasje moet nog even wachten tot het weekend en voor het barbecueën ben ik vanavond veel te laat thuis. Ik zit een beetje te dagdromen.

Lekker werken
Vandaag gewoon lekker werken. Natuurlijk ben ik weer aan de late kant. Smeer snel een broodje en pak wat fruit, laat de hond uit en spring niet op de fiets, maar in mijn kleine autootje op weg naar mijn werk. Dan ga ik snel achter mijn bureau zitten, omdat de eerste telefoontjes en berichtjes al binnenkomen. Wat zielig, zou je misschien zeggen… maar dat is helemaal niet zielig! Want ik vind mijn werk als zorgadviseur geweldig. Mensen helpen met zorgvragen, ik doe niets liever.

Sportblessurelijn
Het mooie weer brengt mensen in beweging. Zo merkte ik, samen met mijn collega’s, dat er de laatste tijd veel meer vragen komen over sportblessures. Na deze lange winter ben je natuurlijk stijf geworden en als je dan ineens intensief gaat sporten, kan er zo een blessure ontstaan.
Daarom hebben we sinds kort een sportblessurelijn. We adviseren over het laten behandelen van een blessure, door een sportarts of fysiotherapeut. Of bij het aanschaffen van een hulpmiddel zoals een brace. Ook kunnen we tips geven om een sportblessure te voorkomen.

Zomerse sfeer
Als ik nu vanavond thuiskom, ga ik lekker nog een eindje hardlopen en later deze week volg ik op de sportschool mijn favoriete lesjes Zumba en Latin dance. Dit allemaal om een beetje meer te bewegen en af te vallen en vooral om in die gezellige zomerse sfeer te komen. En het liefst blessurevrij! Geweldig wat een beetje zon allemaal met je kan doen.

Heb jij een sportblessure? Stel je vraag aan mij in ons eigen topic op het Viva-forum of bel onze sportblessurelijn via 088 222 42 42. We helpen je graag!

Mieke van Stuyvenberg, zorgadviseur Menzis