Na zoveel maanden moet je je beha vervangen (en dat is sneller dan je denkt)

borsten opmeten behamaat

Eerlijk zeggen: hoelang heb je de beha die je aanhebt al? Een beha heeft blijkbaar een houdbaarheidsdatum en die is korter dan wij hadden gedacht.

Het hangt van verschillende factoren af, maar je beha zou ongeveer zes maanden meegaan. Oeps, dat is waarschijnlijk een stuk korter dan dat jij ‘m draagt…

Het ligt er natuurlijk aan hoe vaak je je beha draagt en hoe je ‘m wast – met de hand is beter dan in de wasmachine – maar gemiddeld gaat een beha zes maanden mee. Jep, elk halfjaar is het tijd voor een nieuw exemplaar.

Twijfel je of je beha aan vervanging toe is? Hieronder vind je vier signalen dat je naar de lingeriewinkel moet.

  1. Uitgerekte rugband Volgens Sharon Webb, hoofd lingerie-inkoop en design bij het Britse warenhuis Debenhams, ben je toe aan een nieuwe beha als de rugband uitgerekt is. Eventueel uitgerekte schouderbandjes zijn vaak nog wel in te korten, maar zodra je meerdere haakjes nodig hebt om je beha goed te sluiten, biedt ie te weinig steun en heeft ie z’n beste tijd gehad.
  2. Beschadigd Hoe lekker je beha ook zit, als er een beugel uitsteekt of de haakjes kapot gaan, is het over en uit met je bustehouder.
  3. Te krappe of te grote cups Hormonen hebben veel invloed op je borsten. Als je gestopt bent met de pil kan het zijn dat je voorgevel krimpt. Ben je juist gestart met de pil of ben je zwanger, dan is er een grote kans dat je boobies groeien. Ook na de overgang merken veel vrouwen dat hun borsten veranderen. Tijd voor een nieuwe beha, dus!
  4. Niet lekker zitten Je hoort je beha je niet te voelen zitten. Als dat wel het geval is, is het tijd voor vervanging.
Wil je niets meer missen van VIVA deze zomer? Profiteer nu van onze speciale aanbieding: 10x VIVA voor maar € 10
Bron Margriet, Marie Claire UK, HLN.be, Miss Sylly | Beeld Sanoma Beeldbank