4x de lekkerste healthy snacks

Bij een plotselinge gierende honger is de verleiding groot om naar iets ongezonds te grijpen. Maar laat die chips met salsadip eens liggen en maak één van deze supergezonde (én lekkere!) healthy snacks.

Eiwrap met avocado

Bak van twee eieren een omeletje. Gebruik deze als een soort wrap en vul ‘m met allerlei lekkers, zoals wat avocado, tomaat en paprika. Eventueel kun je er wat geitenkaas op smeren om ‘m nog smakelijker te maken.

Hummusdip

Kikkererwten zitten bomvol eiwitten, dus hummus, de spread die hiervan gemaakt is, is supergezond. Koop een kant-en-klaar bakje en dip er stukje selderij, paprika en wortel in. Of maak de hummus zelf door kikkererwten in de keukenmachine te gooien met wat olijfolie, citroensap en knoflook.

Gedroogde appel en peer

Voor de zoetekauwen! Net wat specialer dan een ‘rauw’ exemplaar uit de hand. Het recept vind je hier!

Trailmix

In Amerika nemen ze het vaak mee tijdens een wandeling (vandaar de naam ‘trail mix’): een mengsel van noten, zaden en gedroogd fruit. Nootjes zijn altijd een goede keuze als snack. Je kunt natuurlijk een kant-en-klare mix kopen, maar ook zelf je mix samenstellen. Goede keuzes: walnoten, pompoenpitten, amandelen, cranberries, macademia’s of natuurlijk wat van je gedroogde appel en peer. Wel gevaarlijk, want je blijft ervan snacken. 😉

Beeld: pinkcandy / 123RF Stockfoto