5 tips om te relaxen

tips relaxen

In bad gaan, een geurkaars aansteken, een potje sexen: er zijn zat manieren om je brein tot rust te laten komen. Maar de beste ontspanningstips vind je online.

Tekst: Fleur Baxmeier
  1. Niks lekkerder dan in slaap vallen als de wind om het huis giert, er af en toe een klap onweer valt en de regen tegen het raam klettert. Toch? De site Rainy Mood zorgt ervoor – zelf als de zon schijnt.
  2. Alleen al de achtergronden met bewegende wolkenluchten of een zee met ondergaande zon van de Calm-app werken enorm ontspannend. De meditaties zijn lekker toegankelijk, dus ook geschikt voor meditatie-dummy’s.
  3. Als je maar blijft piekeren, is het tijd om je brein met geweld een andere richting op te sturen. Weinig zo effectief als een gedachteloos en ontspannend, maar ook uitdagend spelletje Tetris.
  4. Onderzoek wijst uit dat lachen het beste en goedkoopste medicijn tegen stress is. Met meer dan 415.000 views op YouTube, moet dit een van de grappigste video’s ever zijn.
  5. Elke keer dat je de Stop, Breathe & Think-app gebruikt, check je in en geef je aan hoe je jezelf mentaal of fysiek voelt. Daar rollen verschillende meditatiesuggesties uit, waar je uit kunt kiezen.

 

Dit artikel is afkomstig uit VIVA 21. Abonnee worden of een losse editie van VIVA bestellen? Klik hieronder:

»Bestel VIVA online | Klik hier «