8 weetjes over cellulite

cellulite

Cellulite of een sinaasappelhuidje: hoe je het ook noemt, we zitten er niet op te wachten. Terwijl we er eigenlijk niet écht iets aan kunnen doen. 8 weetjes over de deukjes op je benen en billen voor je op een rijtje.

  • Slanke mensen Hoe slank je ook bent, iedereen kan last hebben van cellulite. Wellicht heb je last van een infectie, zit het in je genen of ligt het aan je hormoonspiegel? Het kan allemaal invloed hebben op het ontstaan van cellulite.
  • Smeren, smeren, smeren Een crème gaat er heus niet voor zorgen dat je huid ineens helemaal deuk-vrij wordt, maar kan er wel voor zorgen dat je cellulite minder zichtbaar is. Kies wel voor een smeersel die het vet-oplosbare vitamine retinol bevat.
  • Vaker bij vrouwen dan bij mannen Het is dikke pech: wij vrouwen hebben vaker te maken met cellulite dan mannen. Ons collageen is gerangschikt in een parallel patroon, waardoor het vet wordt verdeeld in groepjes en er een sinaasappelhuidje ontstaat. Door een x-patroon in het collageen bij mannen wordt het vet bij hen minder verdeeld en blijft cellulite hen vaker bespaard.
  • Cellulite is geen vet Het mag dan wel ontstaan op het moment dat vetcellen toenemen, cellulite is absoluut geen vet. Onder cellulite verstaan we de bobbeltjes en deukjes op je huid, die tevoorschijn komen op het moment dat andere delen van de huid niet kunnen uitzetten door bindweefselstrengen.
  • Beweeg! Vetverbranding kan ervoor zorgen dat cellulite minder zichtbaar worden. Vooral intervaltrainingen en oefeningen met de foam roller zorgen voor een gladdere huid.
  • UV-straling Je insmeren met zonnebrandcrème is sowieso een goed idee, maar naast je huid beschermen is nóg een reden om dit te doen. UV-straling zorgen er namelijk voor dat het collageen in je lichaam sneller beschadigd raakt en daardoor wordt cellulite beter zichtbaar.
  • Cellulaze behandeling Helaas: in Nederland zijn er nog maar weinig klinieken die deze behandeling bieden, maar in de Verenigde Staten is de eerste laserbehandeling tegen cellulite een feit. Wel even je portemonnee meenemen, een behandeling kost duizenden euro’s.
  • Cellulite of cellulitis? Cellulite en cellulitis zijn twee verschillende dingen. Cellulitis is namelijk een ontsteking in je huid en je onderliggende weefsels, terwijl we met cellulite de beruchte putjes in onze billen en benen bedoelen.

Beeld: BrunoPress