Afvallen? Kijk dan vooral geen kookprogramma’s

Kookprogramma's

Is kijken naar een kookprogramma iets wat je graag doet dan is de kans groot dat je zwaarder bent dat je vrouwen die dit niet doen.

Heerlijk toch om op de bank, of in bed, urenlang te kijken naar koks die de lekkerste dingen staan te bereiden? Als jij zo iemand bent die al die yummy goodies vervolgens in je eigen keuken maakt, hebben we slecht nieuws voor je: van zo’n kookprogramma kom je kilo’s aan!

Dikmakers

Wetenschappers van Cornell University onderzochten 500 vrouwen van gemiddeld 27 jaar oud en hebben en relatie ontdekt tussen het kijken naar kookprogramma’s en het hebben van een verhoogde BMI. Vrouwen die zich in de keuken laten inspireren door kookprogramma’s zijn gemiddeld vijf kilo zwaarder dan vrouwen die hun recepten bij hun familie of van websites halen. En dan nog iets: ook vrouwen die recepten van social media halen, zijn zwaarder.

Kilo’s pinnen?

Het zit ‘m gelukkig niet letterlijk in het kijken naar de kookprogramma’s of het verzamelen van recepten op Pinterest, die extra kilo’s komen doordat veel chefs koken met grote hoeveelheden en vette producten. Als je dit thuis vervolgens na gaat doen, kom je makkelijk kilo’s aan. Hips don’t lie.

Keukenprinses

Blijf dus vooral lekker kijken naar al die fijne kookinspiratie en maak je niet druk om al die heerlijkheden die je liket op Instagram, maar kies er in de keuken voor om er een grote portie groente bij te eten, ingrediënten te vervangen door een wat minder vette variant of bijvoorbeeld slechts een keer in de week volledig los te gaan in de keuken.

Beeld: iStock