Avocado (+ recept)

Het is alweer even terug dat ik voor het eerst avocado heb geproefd. Normaal had ik me hier nooit aan gewaagd, maar omdat het een etentje was bij de buurvrouw, is het natuurlijk niet netjes om het af te slaan.

Een bijna alles eter
Ik ben verschrikkelijk als het gaat om het proberen van voedselproducten die mijn mond nog nooit eerder binnen zijn gekomen. Ik waag me niet snel aan een vreemd uitziende vrucht of ander etenswaar. Vreemd, want ik lust vrijwel alles, behalve de standaard niet-lust-dingen spruitjes en witlof.

Om weer even terug te komen op de avocado, heerlijk was het! Vooral in combinatie met het sausje dat erbij zat. Intussen heb ik er meerdere malen van genoten en heb ik voor jullie dan ook het recept. Het is misschien wat simpel, maar een heerlijk en snel te maken voorgerecht!

Avocado met honing-mosterdsaus
(Uitgaande van 2 avocado’s)

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 theelepel honing
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • snufje peper
  • snufje zout
  • en natuurlijk de 2 avocado’s

En zo makkelijk is het…
Snijd de avocado’s in de lengte doormidden. Haal vervolgens de pitten eruit.

geen

Maak van alle overige ingrediënten het sausje en lepel het over in de pitholtes.

geen

Even laten intrekken en eet smakelijk!

geen

PS1: De peterselie is alleen voor het opleuken. Ik had verder namelijk geen leuk presenteerschaaltje of iets…(student hè..)
PS2: De avocado is een van de meest essentiële fruitsoorten voor het menselijk lichaam. De vrucht zit vol mineralen en vitaminen, met name de vitamine B6, kalium en onverzadigd vet. Mooi meegenomen dus!

CC foto: Samantha Celera