Avond uit? Dit zit er in je drankje

Love Beer

Weekend! Dat vraagt om een lekkere alcoholische versnapering. Maar weet jij hoeveel calorieën er in je favoriete drankje zitten? Check de nuchtere feiten want zo kom je niet je voor verrassingen te staan in de kroeg.

De ultieme Bob

Je houdt van een biertje, maar dan wel eentje zonder alcohol. En dat is niet alleen voor je vrienden mooi meegenomen (jetz geht los!), maar ook voor jouw calorie-inname. Want in een alcoholvrij biertje zitten maar 65 kilocalorieën (kcal) per glas, evenveel als in een vlammetje (goed om te weten als je graag snackt bij je biertje).

Doe maar lekker gewoon

Van al die cocktails moet jij niks hebben, want jij bent trouw aan het standaardbiertje. Geen fratsen, en dat scheelt. Want een biertje bevat verrassend weinig kilocalorieën, namelijk zo’n 100 per standaardglas. Dat is bijna 35 calorieën minder dan een zakje chips.

Lekker sterrek

Jouw bier-motto luidt ‘hoe sterker hoe beter’. Een biertje met een alcoholpercentage van zeven procent of meer gaat er wel in. Zo’n speciaalbiertje heeft meer smaak, maar bevat óók meer calorieën. Met 190 kcal per glas is dit, calorie-technisch gesproken, dus de meest gewaagde keuze.

Aan de lijn met wijn?

Niet zo’n bierdrinker? Dan lust je vast wel wijn. Maar of dat nou de meest verstandige keuze is als je – met een schuin oog – op de lijn let? De slimste keuze op wijngebied is rosé, want een standaardglas bevat 105 calorieën. Rode wijn komt al op zo’n 125 kcal en een zoet wit wijntje zelfs op 145 kcal per glas… Biertje?

Cocktail queen

Bier en wijn geven in jouw ogen veel venijn, dus jij nipt liever aan een luxe cocktail of een fancy likeurtje. Met een likeurtje kom je nog vrij ongeschonden de avond door (dat bevat zo’n 105 kcal), maar met een gin-tonic of Sex on the beach ben je al gauw 200 kcal verder. Voor elke cocktail moet je dus minstens 20 minuten fietsen om de ingenomen calorieën kwijt te raken. Wat was er ook alweer mis met een biertje?

Zin gekregen in een glas bier? Bezoek love-beer voor meer feiten en wetenswaardigheden.BrewersOfEurope_Packshot

Beeld: iStock