Beat the heat: zo houd jij je hoofd koel

Beat the heat

Smeer je in met aftersun, leg je lakens in de vriezer en spray af en toe mineraalwater in je gezicht: deze zomer blijft je lijf te allen tijde op temperatuur.

 1. Diepvrieslaken
  Is de hitte in je slaapkamer niet te harden of heb je te lang in de zon gelegen? Prop je lakens in een plastic zak en leg die even in de vriezer voordat je gaat slapen. Ook in de categorie slaapkamerkoel: hang een vochtig laken voor het open raam.
 2. Fiks een airco
   Geen airco in huis? Zo maak je er zelf een: zet een lage schaal of pan met ijsblokjes voor je ventilator en zet die aan. Hoppa: naast frisse lucht worden er nu ook druppeltjes ijswater meegeblazen.
 3. Neem pulshoogte
  Zodra de eerste mus van het dak valt, doe je er goed aan naar koude kompressen te grijpen. Zet ze effectief in door ze op ‘pulsplekken’ te leggen: je ellebogen, polsen, knieën, nek en – jawel – tussen je benen.
 4. Uit je stekker
  Alle apparaten in je huis geven warmte af, ook als ze uitstaan. Door ’s nachts (en overdag als het kan) de stekkers uit stopcontacten te halen, zou de temperatuur binnen zomaar eens kunnen zakken. En je bent nog milieu- en banksaldovriendelijk bezig ook.
 5. Doorzoek het schap
  Van elk beauty- of verzorgingsproduct is wel een cooling-variant te vinden, die ingrediënten met hydraterende werking bevat.

 

 

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.