Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Geen resultaten gevonden Misschien heb je de verkeerde zoekterm gebruikt.

Zoekfilters:

Blog Zimra: Snackbar? Ja, lekker!

blog zimra geurts

Dat de snackbar en andere fastfood-instanties niet gezondste keuzes zijn, moge duidelijk zijn. Maar dat je helemaal nooit meer een patatje of hamburger kunt eten, omdat je anders niet op gewicht blijft? Overdreven gedoe, volgens Zimra.

Ik heb het al vaker gezegd, maar het is natuurlijk onzin om ‘ongezond’ eten ineens volledig te bannen. Daardoor gaat er op een gegeven moment iets kriebelen en hou je je dieet juist niet meer vol. Bijvoorbeeld als je met een groep vrienden bent en er wordt besloten wat bij de snackbar te halen. Als je jezelf op zulke momenten steeds buitensluit, door bijvoorbeeld ergens anders wat te eten te halen, krijg je sneller een hekel aan je gezonde leefstijl. Dat werkt juist averechts.

Natuurlijk is het goed om zo veel mogelijk gezond te eten, maar je kunt best eens zondigen met een patatje of stuk pizza.
De kunst is om op zulke momenten vooral te letten op ‘portion control’. Niet dooreten als je vol zit dus. Want als je dat doet, voel je je daar achteraf weer ellendig over. Wat ik vaak doe als ik met vrienden of familie bij de snackbar eet, is vragen wie een patatje met me wil delen. Er is bijna altijd wel iemand die denkt: oh ja lekker, ik neem ook een half patatje met wat erbij. Ik neem dan bijvoorbeeld nog kaasstengels of bitterballen. Daar krijg je er vijf of zes van en dat geeft me het gevoel dat ik veel heb. Waarschijnlijk eet ik daardoor ook rustiger. En als ik zin heb in een hamburger, dan bestel ik alleen een grote hamburger, met niks erbij. Je hoeft niet gelijk all out te gaan. Als je een beetje oplet, kun je af en toe best snacken zonder dat dat meteen hoeft te betekenen dat je aankomt! 🙂


Zimra Geurts (24) is model en werd in 2011 benoemd tot Playmate of the Year. Wekelijks deelt ze haar tips en ervaringen op VIVA.nl.

Lees ook:

Speel hard to get

Bilmassage

Minder vlees eten = goed voor de lijn
De druk van social media

Sexspeeltjes: gewoon doen

Kijk niet naar cellulite!
Wees onverantwoordelijk met je geld
Probeer geen #fitgirl te zijn
Zo kom je onder een afspraak uit
Naaktshoot 2.0
Regen & zon, altijd goed voor seks

Beeld: Hans-Peter Velthoven