BN’ers die een B&B starten: een trend?

Beroemdheden en Bed & Breakfast’s, het lijkt wel een magische combinatie. Misschien komt het doordat de afkortingen zo op elkaar lijken: BN’er en B&B. Hoe dan ook, het schijnt de laatste jaren ontzettend hip te zijn om zelf zo’n huiselijk hotelletje te runnen. Zeker als je al bekend bent.

Richard Gere heeft er eentje samen met zijn vrouw, in New York. Gloria Estefan runt een B&B in Miami. En ook ‘onze’ lingerie-ontwerpster Marlies Dekkers ging onlangs een heel nieuwe uitdaging aan: ze opende een luxueus hotelletje in Rotterdam, vol designerspullen van bevriende ontwerpers. Van slipjes en beha’s naar bedden opmaken en verse jus d’orange persen. Of zou Miss Dekkers nooit echt zelf aanwezig zijn en mooie kamermeisjes in pikante setjes hebben aangenomen om chocolaatjes op de kussens te leggen?

Goede Tijden Slechte Tijden-acteur Wilbert Gieske zette zijn Amsterdamse B&B onlangs juist in de verkoop. Hij runde het pas een aantal jaren. Was hij het zat om elke ochtend ‘Hee Robert!’ aan het ontbijt te horen? Of waren zijn verse croissantjes niet lekker genoeg?

Het lijkt bijna een statussymbool voor de sterren. Net als het oprichten van een eigen kledinglabel of wijnmerk; het lijkt ze vaak meer te doen om het nieuwtje, dan dat het echt een carrièreswitch is. Is dat fout? Welnee. Maar hoe leuk zou het zijn als Richard Gere en Marlies Dekkers zelf de ontbijtjes verzorgen en de lakens zouden opslaan? Een échte BN&B: ik boek graag een kamer.

Foto: Bedandbreakfast.nl