Chocolade-haver koekjes zonder suiker


Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:
– 100 gram pure chocolade met minstens 85% cacao
– 3 bananen
– 200 gram havervlokken
– 20 gram roomboter
– 1 theelepel bakpoeder
– 1 eetlepel speculaaskruiden

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Zet een grote kom klaar om alles in te mengen. Prak de bananen en doe ze hierin. Mix dit daarna glad met een keukenmachine.
3. Doe hierbij de speculaaskruiden, het bakpoeder en de havervlokken en meng dit goed door elkaar.
4. Hak de chocolade in kleine stukjes.
5. Smelt de roomboter even kort in de magnetron en doe dit samen met de fijngehakte chocolade door het beslag.
6. Maak van het beslag kleine rondjes en leg deze op de bakplaat.
7. Bak de koekjes in 20 minuten goud bruin.

Bron: Voedzaam en snel