Dagje geen vlees: schnitzel met blauwe kaas

Niets is zo fijn als na een lange dag iets verrassends lekkers op je bordje aan te treffen. Aangezien steeds meer mensen proberen om minstens één dag in de week geen vlees te eten is inspiratie altijd welkom, niet waar? VIVA’s Anouk gaat sinds kort als flexitariër door het leven. Om het wat makkelijker te maken, varieert ze met de schijf van Valess. Beleef haar flexitariër-avonturen mee en deel jouw beste tips!

“Eerlijk is eerlijk: ik had niet verwacht dat het leven als flexitariër me zo goed zou afgaan. Maar nu ik een paar weken bezig ben, word ik steeds creatiever. Ook met dank aan VIVAfans die met me mee testen en me bestoken met allerlei vrij-van-vlees-tips. Soms volgens de schijf van Valess, maar bijvoorbeeld ook in vorm van een vergetengroenteschotel met pastinaak en geitenkaas.

Ja, het bevalt me echt prima. Ik begin zelfs een Valess-expert te worden – ik heb al uit drie van de vijf schijfcategorieën iets getest. De koploper tot nu toe: de met Milner gevulde variant, die een goeie match bleek met een groene groentesalade met asperges, sugarsnaps en pistachenoten.

Misschien ga ik vanaf nu zelfs twee dagen per week stoppen met vlees, want ik ben nog lang niet uit gevarieerd. Gisteren stond collega Ruba (een doorgewinterde flexitariër, zeg maar gerust: vegetariër) aan m’n bureau om haar favoriet, de schnitzel van Valess, te promoten. Dus jetzt geht’s los, vanavond geef ik een Duitse draai aan het diner. Essen Sie mit of heb je een andere tip? Let me know.”

Valess-schijf-los-lres

Tip: Met een knipoog naar de Schijf van vijf helpt de schijf van Valess je om dat dagje zonder vlees extra leuk te maken!

Schnitzel met blauwe kaas, pasta en venkelsalade

Voor 2 personen: 150 g fusilli • 1 kleine venkelknol • 2 rijpe peren • 75 g veldsla • 1 el citroensap • ½ el vloeibare honing • 3 el olie • 100 g blauwe kaas • peper en zout • 2 Valess Schnitzels

Verwijder de buitenste bladen en het groen van de venkelknol. Snij ’m in dunne reepjes. Schil de peren, verwijder de klokhuizen en snij ze in blokjes. Meng de venkel en peer met de veldsla. Klop een dressing van het citroensap, de honing en 2 el olijfolie. Voeg naar smaak peper en zout toe. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de Valess Schnitzels overdwars open en vul ze met de helft van de blauwe kaas. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de schnitzels in 5 min. om en om krokant. Verkruimel de rest van de blauwe kaas over de pasta en salade. Ook lekker: voeg voor de variatie wat stukjes walnoot toe. Of vervang de venkel door gebakken champignons en ui en maak er een pastasalade van. Lekker voor zomerse dagen.

Volg en tip Anouk op Twitter via @VIVA_NL, praat mee onder de #schijfvanvaless en laat ons weten wat jij vanavond naar binnen ‘schijft’.

Recept: Valess.nl