De leukste hardloopevenementen van 2015

Zo, nu we allemaal massaal aan het hardlopen zijn, wordt het tijd om doelen te stellen. Kom maar op met die hardloopwedstrijden! Niet alleen leuk, maar ook de perfecte manier om jezelf gemotiveerd te houden. Voor wie zijn weg in de drukke hardloopagenda van Nederland nog niet gevonden heeft: VIVA zet de leukste evenementen (waarvoor je je nog kan inschrijven) op een rij.

Wings For Life World Run

Wanneer? Zondag 3 mei.
Wat? Vanuit meer dan 33 landen, op 6 verschillende continenten klinkt op exact hetzelfde moment het startschot voor de race, waarna de deelnemers starten aan een parcours van maximaal 100 kilometer. Een half uur na het startschot zet een zogenaamde ‘Cather Car’ de achtervolging in. Wanneer je hierdoor wordt ingehaald, eindigt de race voor jou. Iedereen heeft dus zijn eigen finish! In Nederland ligt het startpunt in Breda. Het geld dat met de race opgehaald wordt, is bestemd voor onderzoek naar dwarslaesies. Inschrijven kan tot 26 april op de website.

Nike Women’s 10k Amsterdam

Wanneer? Zaterdag 16 mei.
Wat? Een hardloopwedstrijd exclusief voor dames! Om sport voor vrouwen te stimuleren, organiseert Nike een 10 kilometer lange hardloopwedstrijd door Amsterdam. Het evenement, ‘We Run Amsterdam’, begint om 20.30 uur en wordt afgesloten met een feest. Inschrijven kan hier.
Behoefte aan een paar oefenrondjes? Train mee met de Nike+Run Club in Amsterdam. Je kan kiezen om mee te lopen met de beginners-, intermediate- of advancedgroep. De agenda check je hier.

Ladiesrun Rotterdam

Wanneer? Zondag 14 juni.
Wat? Een evenement speciaal voor vrouwen, georganiseerd om geld op te halen voor Pink Ribbon. De Ladiesrun in Rotterdam vindt dit jaar voor de negende keer plaats. Ook voor dames die net zijn begonnen met lopen is de wedstrijd goed te doen, want je kunt kiezen tussen een parcours van 5, 7,5 of 10 kilometer. Meer informatie vind je hier.

Dam tot Damloop

Wanneer? Zondag 20 september.
Wat? 16,1 kilometer hardlopen van hartje Amsterdam  naar hartje Zaandam. Elk jaar doen er zo’n 50.000 mensen aan dit grote evenement. Is de afstand je net te lang? Er is ook een korte variant van 6,4 kilometer! Check de website voor meer informatie.

Mud Masters

Wanneer? 26 & 27 september.
Wat? Voor de dames die meer willen dan een ‘simpel rondje hardlopen’, is er de Mud Masters Splash Jump in Biddinghuizen. Als je niet vies bent van een beetje modder en wel van hindernissen houdt, is dit er zeker een voor op je bucketlist.  Het parcours is gebaseerd op een mariniersstormbaan en staat vol indrukwekkende obstakels. Er is voor ieder wat wils, want je kunt kiezen uit vier verschillende afstanden: 6, 12, 18 en 42(!) kilometer. Durf jij het aan? Meld je nu aan.

Toch meer van het shoppen dan van het hardlopen? Dan hebben we voor jou een perfect alternatief:

WK Stilettoshopping Run

Wanneer? Vrijdag 27 maart.
Wat? De WK Stilettoshopping Run in Veenendaal. Op een hak van minimaal 9 centimeter hoog en maximaal 2,5 breed doe je mee aan een race waarin shoppingelementen verwerkt zijn. De loop start in het midden van de Hoofdstraat (bij de WE) en eindigt ook bij dit punt. Er zijn drie verschillende routes. Inschrijven kan via de website.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.