De meeste irritante uitspraken over afvallen

Prima dat jij een paar kilootjes kwijt wilt raken, maar daar hoef je je omgeving niet per se mee op te zadelen. Natuurlijk steunen we waar nodig, maar wil je alsjeblieft nièt de hele dag over afvallen praten? VIVA zet de meest irritante uitspraken over diëten voor je op een rijtje. Herkenbaar?

‘Maandag begin ik écht’
En dat ze dat dan op woensdag zeggen. We snappen heus wel dat je af en toe toegeeft aan die vette hap in de kantine, maar daarna kun je de draad toch gewoon weer oppakken?

‘Ik mag dat echt niet eten’
Als je een heftige allergie hebt of erge klachten van een bepaald voedingsmiddel krijgt dán kun je het inderdaad beter laten staan. Jezelf iets verbieden omdat het niet het meest gezonde op aarde is kun je echter beter niet doen, we weten allemaal dat je er dan nog meer naar gaat hunkeren.

‘Ik moet echt weer naar de sportschool’
Gá dan! Iets zeggen en dan niet doen, daar worden we heel, heel moe van.

‘Nu heb ik het verknald’
Oké, misschien was het niet heel handig om die hele pizza op te peuzelen en als toetje een bak ijs leeg te eten maar morgen is er weer een nieuwe dag, met nieuwe kansen.

‘Ik heb zo slecht gegeten vandaag’
Slecht als in dat het heel vies was, of slecht als in niet erg gezond? Als het dat laatste is, hopen we toch dat je er wel een beetje van genoten hebt.

‘Ik neem maar één klein stukje’
Eén hapje smaakt al-tijd naar meer! Maak het jezelf dus niet onnodig moeilijk; neem of dat kleine stukje niet, of geniet met volle teugen van die hele reep.

‘Hoeveel calorieën zitten daarin?’
De hele dag calorieën tellen is voor niemand leuk. Voor jezelf niet, maar ook niet voor je omgeving. Als je wat kilootjes kwijt wilt raken maak dan gewoon de juiste keuzes: die hamburger laten liggen en genieten van broodje kipfilet! Dan is obsessief calorieën tellen helemaal niet nodig.

‘Ik vind sporten gewoon niet leuk’
Wie wel?

Eet jij dat gewoon?!
En er dan een heel vies gezicht bij trekken. Kijk, prima dat jij op dieet bent, maar dat betekent niet dat de rest van de wereld met je meedoet.

Beeld: iStock