Deze haarfouten mag je niet (meer) maken

haarfouten

Thank God dat ik redelijk makkelijk haar heb. Wassen, droogföhnen, serum erin en klaar is Katy. En dat is maar goed ook, want al dat gedoe voor de spiegel is gewoon niet aan mij besteed. Maar doordat m’n lokken meestal wel meewerken ligt het gevaar dat ik lakser word, op de loer. Om mezelf en m’n coupe te beschermen duik ik in de wereld van borstels, klitten en haren wassen, zodat ik deze haarfouten in ieder geval nooit ga maken.

  • Alleen in de puntjes Het is misschien heel verleidelijk om crèmespoeling over je hele haar aan te brengen, want: makkelijk borstelen. Heel bevorderlijk voor je coupe is het echter niet, door de crèmespoeling worden je lokken zwaar waardoor ze lastiger in model te brengen zijn.
  • Onderaan beginnen Wanneer je bovenop je hoofd begint met borstelen, kam je je klitten op elkaar met een haarchaos tot gevolg. Begin onderaan met het borstelen en je zult zien dat je veel soepeler door je haar komt. Nog een voordeel: er blijven stukken minder haren achter in je borstel.
  • Langer en kouder Niet de hitte uit je föhn geeft je een gladde coupe, maar de lucht die eruit wordt geblazen. Het hoogste standje is dus nergens voor nodig, daardoor heb je alleen maar meer kans op een pluiscoupe.
  • Deppen it is Dep je haar na een douchebeurt droog in plaats van het droog te wrijven. Heb je net zorgvuldig je haren gewassen en er crèmespoeling ingesmeerd om het zacht te maken, verpest je het daarna weer door de ruwe bewegingen met je handdoek. Zonde, gewoon zonde.
  • Te veel is nooit goed Van het ene product krijg je meer volume, van de ander voelt je haardos dikker aan en de volgende belooft dat je coupe de hele dag in model blijft. Ja vast, maar niet als je alle stylingproducten tegelijk gebruikt. Je haar wordt hier alleen maar zwaarder van waardoor er weinig te zien is van die perfecte coupe.
  • Geduld is een schone zaak Wacht tot je haar voor ongeveer 80 procent droog is voordat je het gaan borstelen. Natte, in de knoop geraakte lokken kunnen gemakkelijk breken.
  • Schoon, schoner, schoonst Lekker schoon hè, haren wassen? Dit mag echter niet te vaak, want door te veel shampoo was je gezonde oliën weg. Aan het begin zal je haar (en jijzelf…) er even aan moeten wennen, maar probeer je manen minstens om de dag te wassen.
  • Ingevlochten Hartstikke leuk, die vlechttrend, maar helaas is het niet al te best voor je mooie lokken. Het veelvuldig dragen van vlechten en/of staarten kan ervoor zorgen dat je haar afbreekt en dat is wel het laatste wat je wilt, toch?

Beeld: iStock