Donkere wallen onder je ogen? Zo beperk je ze!

donkere wallen

Word je elke ochtend wakker met donkere wallen onder je ogen en ben je inmiddels wel klaar met de vraag of je een slechte nacht hebt gehad? Je kunt deze kringen zoveel mogelijk beperken, en wel zo!

Voorzichtig met vocht

Wallen kunnen als oorzaak het vasthouden van vocht hebben. Beperk daarom je zoutinname, want zout kan ervoor zorgen dat je te veel vocht vasthoudt. Het klinkt misschien tegenstrijdig omdat wallen worden veroorzaakt door vocht, maar drink veel water. Als je meer water drinkt beïnvloed je je stofwisseling op een positieve manier, waardoor je vochtafvoer soepeler verloopt.

Met een goede oogverzorging kun je je huid voeden en hydrateren. Sommige oogcremes zijn speciaal ontwikkeld om donkere kringen en zwellingen tegen te gaan. Belangrijk is wel dat je deze nooit aanbrengt op de bewegende delen van je ogen, maar ter hoogte van je jukbeenderen om deze daarna voorzichtig van je neus naar buiten toe te kloppen.

Deze heb je waarschijnlijk al vaak genoeg gehoord, maar het blijft de beste oplossing: zorg voor voldoende nachtrust en een gezond eetpatroon. Probeer het eens een tijdje, je zult zien dat je vermoeide uiterlijk als sneeuw voor de zon verdwijnt!

En als die donkere kringen er dan toch zitten…

Ondanks alles – of gewoon echt een beroerde nacht gehad – wakker geworden met wallen? Ook daar is een oplossing voor! Komkommerplakjes en theezakjes helpen je ogen te ontzwellen, en je wallen een nachtje in laten trekken met amandelolie zou ook wonderen doen. Die donkere kringen verberg je met make-up. Breng je concealer in een driehoekige vorm onder je ogen aan, in plaats van in een streep langs de donkere kring. Wedden dat je stralend voor de dag komt!?

Beeld: iStock