Extreem & bizar eten: wie durft de uitdaging aan?

Hoewel we aan de ene kant culinair back to basic gaan (meer thuis eten, traditionele taarten bakken, et cetera), ontstaan er aan de andere kant steeds meer extreme culi-ervaringen. Wie durft dat bizarre eten aan?

109 x 3 sterren
Zo kun je een reis boeken langs álle 3-sterrenrestaurants ter wereld. Kost je €210.000, maar dan eet je wel, verspreid over een halfjaar, bij de crème de la crème van de restaurantwereld. Bij 109 tenten, om precies te zijn. Honderdnegen! Een Britse reiswebsite biedt de trip aan; slechts één stel kan het arrangement boeken. Bizar.

40 gangen Italiaans, wie wil?
Nee, dan het Italiaanse restaurant Le Virtu in Philadelphia. Zij koken eens in de zoveel tijd een 40-gangen diner voor echte culinaire liefhebbers. Je leest het goed: veer-tig gangen. Het festijn heet ‘La Panarda’ en is volgens chefkok Joe Cicala van Le Virtu ‘een marathon voor de maag’. Het maal kost 200 dollar, maar dan zit je ook een dikke acht uur aan tafel. Daarna kun je uitbuiken van alle gerechten (van wild zwijn tot pasta met ragout), en de acht glazen wijn die er bij worden geserveerd. Pfoe, terwijl ik dit schrijf, zit ik al vol. Een journalist van GQ ging onlangs de uitdaging aan en schreef een hilarisch artikel.

Bizarre foodfestivals
Elk land wil zijn eigen eettradities tentoonstellen, maar sommige regio’s verzinnen wel heel maffe manieren om dat te doen. Er zijn wereldwijd een heleboel bizarre foodfestivals; van stierenballen eten in de Rocky Mountains tot tomatengevechten in Spanje.

Hoe ver?
De vraag is: hoe ver kun je gaan? Wat is nog leuk, en wanneer wordt het te gek voor woorden? Voor mij was een dertien-gangendiner bij Oud Sluis een paar jaar geleden al redelijk extreem (maar geweldig, dat dan weer wel). Ik ben benieuwd naar jullie bizarste ervaringen op culinair gebied.