Good old food memories!

Oh, die goeie oude tijd. Waarin we nog zorgeloos buitenspeelden en geen huissleutel hadden, maar gewoon binnenkwamen dankzij het touwtje door de brievenbus. Om even een snoepje of pakje drinken te halen, want die energie moest natuurlijk wel weer aangevuld worden. Wie verlangt er nou niet stiekem naar de jaren waarin ze een klein droppie was?

Daarom is het best lekker om af en toe wat jeugdsentiment op te doen. De volgende producten zouden we best weer eens in ons winkelwagentje willen gooien, puur om even nostalgisch bij te kunnen zwijmelen.

Ken je Tjolk nog? Van die kleine pakjes drinken met aardbei-, banaan- of chocoladesmaak. Ongetwijfeld boordevol kunstmatige stoffen, maar lekker dat het was (tenminste, in onze herinneringen…)! Goed nieuws: Tjolk maakt een comeback, de pakjes liggen sinds kort weer in de schappen. Zou het net zo lekker als vroeger zijn?
Vaste prik op kinderfeestjes: lekker naar McDonald’s. En natúúrlijk was de vaste bestelling daar een Happy Meal, inclusief zo’n schattig speelgoedje. Ach wat, volgende keer bestellen we er gewoon eentje.
Knetterkauwgom! Als we dat nu in het openbaar zouden nuttigen zou dat een behoorlijk awkward tafereel opleveren – als kind keek er niemand van op.
Fireballs, grote ronde ballen die een fikkie in je mond stookten. Tegenwoordig halen we af bij de Thai als we die smaaksensatie willen ervaren.
Snoepkettingen. Nu we volwassen zijn kunnen we de adult-variant in string- en beha-vorm dragen, maar ook de onschuldige versie zouden we best weer eens om onze nek willen hangen
Welk snoep/eten uit je kindertijd zou jij wel weer eens willen proeven?

Beeld: vectorshots / 123RF Stockfoto