Heeft jouw vent al een man bag?

man bag

Shoppen met je liefje? Als hij op zoek is naar een man bag is de kans groot dat hij een luxepaardje is.

Je kent ze wel, van die mannen die in een winkel of op straat met de tas van hun vriendin in hun handen staan. Alsof het voor de dame zelf te zwaar is om te dragen. Ach gossie. En natuurlijk kennen we ook de tieners met hun hippe man bags van dure modemerken. Stukje street cred om kruislings over je lijf heen te hangen, zullen we maar zeggen. En wat blijkt? Mannen geven meer uit aan tassen dan vrouwen.

Portemonnee trekken

Goed, als jij een dame bent die zich regelmatig te buiten gaat aan designer tassen dan is dit misschien niet op jou van toepassing, maar uit onderzoek is gebleken dat mannen gemiddeld meer spenderen aan hun tassen dan vrouwen. Een dikke 150 euro is wat een man uitgeeft aan zijn man bag, terwijl vrouwen een stuk lager zitten met gemiddeld 85 euro voor een tas. Een op de tien mannen heeft een tas, maar onder mannen tot 25 jaar is de tas een stuk populairder. Mannen vallen voor tassen van luxe merken terwijl vrouwen eerder gaan voor goedkopere exemplaren.

Gevulde tas

Zestig procent van de vrouwen koopt elk jaar een nieuwe tas voor zichzelf en ongeveer twintig procent van de mannen koopt er ook een voor hun vrouw of vriendin. Tassen zijn een belangrijk mode item en de tassenmarkt groeit dan ook nog steeds. Niet verwonderlijk natuurlijk nu een aanzienlijk deel van onze mannelijke medemens ook een big spender blijkt op het gebied van tassen. Volgens de onderzoekers was een man bag lange tijd iets om grappen over te maken maar zien mannen nu in hoe handig zo’n tassie eigenlijk kan zijn. Zouden ze er net zoveel instoppen als vrouwen?

Wat vind jij van de ‘mag bag’? Oké of nee?

Beeld: iStock