Heel culy de winter door (+ recept voor Nutella chocolademelk!)

Het sneeuwt. Dat is jullie vast niet ontgaan. En zelfs als je de afgelopen dagen onder je dekbed gezeten hebt (heel begrijpelijk), kan je het ‘nieuws’ niet gemist hebben door het vele getwitter en ge-Facebook.

Het sneeuwt, dus, ja. Natte sneeuw vooralsnog, maar het duurt vast niet lang voordat de Nederlandse straten wit kleuren, Sinterklaas staat te verkleumen en NS de eerste vertragingen moet verwerken. Piep piep, het is winter!

Ik kan je allerlei fijne tips geven om de kou door te komen in de vorm van winterjassen, wollen sjaals en snowboots, maar ik ben tegenwoordig van de culinaire tak. Een lekker winters receptje dus, om jou helemaal warm te maken als je thuiskomt met ijspegels aan je wimpers en sneeuwvlokken in je lokken.

Nutella chocolademelk!

U heeft nodig:
1 kopje melk
2 lepels Nutella
slagroom
kaneel

Aan de slag:
Giet ongeveer een kwart van de melk in een steelpan en verwarm op een laag vuur. Voeg de Nutella toe en roer met een garde tot het gemengd is. Giet er langzaam de rest van de melk bij en roer goed. Voeg een snufje kaneel toe en klop tot het heet en schuimig is. Giet het mengsel in een beker, voeg slagroom toe, een extra snufje kaneel, en geniet!

CC foto: Flickr