Hemelse cheesecake

Je kunt me ’s nachts maar beter laten slapen, tenzij je een cheesecake komt brengen – veruit het lekkerste stukje taart.

Cheesecakes zijn echt mijn favoriet. Hoewel ik geen rasechte bakster ben, vind ik deze soort altijd leuk om te maken. Het is redelijk simpel, kost geen uren werktijd – en toch heb je, als ‘ie klaar is, een goddelijk stukje gebak op tafel.

De cheesecake die je kunt maken met dit recept is zoet, romig, maar toch luchtig. Hij bevat mijn favoriete zoete smaakjes: witte chocolade en framboos. Een aanrader om te maken!

Voor deze overheerlijke taart heb je nodig:

  • 100 gram country-biscuitjes
  • 50 gram boter
  • 150-200 gram bevroren frambozen
  • 60 ml slagroom
  • 200 gram witte chocolade (maar melk of puur kan uiteraard ook!)
  • 375 gram roomkaas (light mag ook, scheelt weer…)
  • 1 theelepel fijngesneden sinaasappelschil
  • 1 ei
  • 100 gram kristalsuiker (voeg naargelang je behoefte aan zoet meer of minder suiker toe)

Voor de bereiding:

  • springvorm (rond de 20 cm)
  • pan
  • bakpapier
  • mixer (maar alles hard door elkaar roeren/stampen kan ook, zoals ik – niet in het bezit van een mixer – reeds heb ondervonden)

Hoe maak je ‘m:

  • Verwarm de oven voor op 160 graden. Leg het bakpapier alvast in de springvorm.
  • Smelt de boter in een pannetje en verkruimel de biscuitjes. Bak ze vervolgens in de pan. Klaar? Verdeel het koekjesmengsel in de springvorm. Zet het in de koelkast en laat het daar een halfuurtje koelen.
  • Pak nog een pan en gooi daar de slagroom en de witte chocolade in. Blijf roeren totdat de chocola is gesmolten.
  • Roer de roomkaas, het ei, de suiker en de sinaasappelschil in een kom totdat het samen een mooi glad mengsel vormt. Meng dit vervolgens met het chocolademengsel.
  • Dit mengsel is de vulling en mag je verdelen over de koekbodem. Daarbovenop kun je de frambozen leggen.
  • De taart kan gebakken worden! Leg de vorm in de oven en laat ‘m een halfuurtje bakken.
  • Klaar? Als het goed is heeft zich een hemelse zoete geur door je huis verspreid. Maar… eten mag nog niet. Laat de cheesecake eerst even afkoelen met de ovendeur op een kier en leg ‘m daarna nog drie uur in de koelkast, zodat hij kan opstijven.
  • Jaaa, hij is eindelijk klaar om verorberd te worden! Zorg dat je maag leeg is, zet een lekkere kop thee erbij en geniet!

Las desnoods een dag in waarop je mag zondigen, want de cheesecake is het meer dan waard ;) !

CC foto: tonydolor