Hier moet je als vrouw op letten bij het kiezen van je zorgverzekering

zorgverzekering

Als vrouw heb je in sommige gevallen andere zorgbehoeftes dan een man. Daarom zijn er zorgverzekeraars die speciale pakketten voor vrouwen aanbieden. Twijfel jij nog of je moet overstappen? Let dan op de volgende punten:

1. Anticonceptie

Sinds 2011 valt de vergoeding van anticonceptie niet meer onder de basisverzekering. Alleen vrouwen tot 21 jaar krijgen de kosten nog terug. Een aanvullende verzekering die anticonceptie wél vergoedt, kan in sommige gevallen voordelig zijn.

2. Specifieke zorg

Denk bijvoorbeeld aan preventieve controles gericht op bijvoorbeeld baarmoederhalskanker. Mammaprint, de test die kan inschatten of er in geval van borstkanker chemotherapie nodig is of niet, valt ook niet binnen alle zorgpakketten.

3. Zwangerschap

Ben je zwanger? Hou er dan rekening mee dat je zorgkosten komend jaar flink kunnen oplopen. Denk daarbij aan kosten voor de bevalling – ziekenhuisbevallingen vallen niet binnen de basisverzekering – maar ook: extra fysiotherapie, omdat je bijvoorbeeld last krijgt van bekkeninstabiliteit. En wat dacht je van zwangerschapsyoga of -coaching om weer in vorm te komen? Het is slim om daarover na te denken bij het afsluiten van je zorgverzekering.

4. Kraamzorg

Een basisverzekering vergoedt de uren kraamzorg waar je recht op hebt. Goed om te weten: voor elk uur geldt in 2016 een eigen bijdrage van € 4,20. Ook deze kosten kun je dekken met een aanvullende verzekering.

Nog geen verzekering  gevonden die écht bij je past? Vul hieronder VIVA’s zorgvergelijker in en vind het pakket dat het beste bij jouw wensen past!

»VIVA’s zorgvergelijker| Klik hier «

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.