Hooikoorts: een relatiekiller

hooikoorts

Een loopneus, niesbuien waar je u tegen zegt en jeukende ogen: hooikoorts zorgt er doorgaans niet voor dat je je op je aantrekkelijkst voelt. Ook uit onderzoek van DirectResearch blijkt dat de allergie funest is voor je uitstraling en zelfvertrouwen. Sommige hooikoortspatiënten durven zelfs de deur niet meer uit.

Zo’n tweeënhalf miljoen Nederlanders hebben hooikoorts, en daarvan is het meerendeel jonger dan vijftig jaar. De allergie speelt meestal op als je tussen de tien en dertig jaar bent. Gelukkig groeit het meerendeel er ook binnen dertig jaar overheen.

Minder sexy

Hooikoorts brengt niet alleen lichamelijke lasten met zich mee. Maar liefst zes op de tien mensen geeft toe zich in hooikoortsperioden minder aantrekkelijk te voelen.  Bij vier procent is het zelfs zo erg dat ze bijna niet naar buiten durven. Drie procent schaamt zich dood voor z’n hooikoorts.

Op de bank slapen

Hooikoorts blijkt ook nog eens nadelige gevolgen te hebben voor je relatie. Zo baalt vijftien procent van de mensen over de vermoeidheid van hun partner en rondslingerende zakdoekjes. Drie procent slaapt op de bank en één procent zoent zijn partner zelfs niet meer. Say what?

Zakdoek in de aanslag

Hoe je er ondanks je hooikoorts voor zorgt dat je tóch zelfverzekerd de deur uit stapt? Wees goed voorbereid. Stop mascara in je tas voor de momenten dat je door de jeuk weer eens je make-up hebt weggeveegd, en zorg ervoor dat je altijd een berg zakdoeken paraat hebt. Tempo Plus heeft nu een speciale variant zakdoekjes met een verzachtende balsem met kamille en aloë vera, die verlichting biedt tegen een schrale en gevoelige neus.

Pollenverwachting

Weten wanneer je extra alert moet zijn? Kijk op gezondheid.tempo.net. Hier kun per regio zien hoeveel pollen er worden verwacht.

Nóg irritanter dan hooikoorts

Hooikoorts is dus erg vervelend, maar er zijn ergere dingen… Toch?

[poll id=”32″]

Beeld: iStock