Jess test: haar wassen met bier

haar wassen met bier

De beautymarkt barst tegenwoordig van de producten waar bier in zit, zo lees je in VIVA 48. Lippen, huid, haar: zo’n goudgele rakker schijnt overal goed voor te zijn. Ik stel me vandaag op als proefkonijn en ga voor een bierdouche.

Of het nu wel of niet chic is om als vrouw te drinken, het maakt mij niet uit: ik hou van bier. Geef mij een kroeg, gezellige rampestampmuziek en een cerveza in de hand, en ik kom de nacht wel door. De volgende ochtend is zo’n stapavond vaak nog te ruiken in mijn haar, aangezien bier doorgaans niet alleen gedronken, maar ook door de lucht gegooid wordt. Zonde, als je ’t mij vraagt. Maar wél goed voor de haardos. Die wordt er niet alleen lekker zacht van, maar gaat dankzij de lage pH-waarde van een biertje ook nog eens extra glimmen. Daarnaast zou hop zorgen voor meer volume, en verwijdert alcohol de vuil- en vetresten. Wat wil je nog meer? Nou: testen of dat echt zo is. Dus neem ik de proef op de som.

De ochtend voorafgaand aan het experiment open ik alvast een bierblikje. Beautybloggers beweren dat het koolzuur er eerst uit moet, en ik wil het spelltje natuurlijk wel volgens de regels spelen. Als ik ’s avonds terugkom uit m’n werk, neem ik een slokje en ja hoor: prikloos bier. Komt niet ten goede aan de smaak, trouwens.

Voorafgaand aan de bierdoop stap ik onder de douche om het vuil uit mijn haar te wassen met shampoo. Ik gebruik geen conditioner (megakut, want mijn haar wordt dan één grote strobaal) omdat het bier diens functie gaat vervullen.

Klein8
Vergeleken met mijn cola-experiment valt deze spoelbeurt reuze mee. Het bier is koud maar omdat de prik er al uit is, bruist het niet. De geur is vrij sterk. Ik ben benieuwd of ik die er straks nog uit krijg.

 Klein7 

Na tien minuten ‘intrekken’ spoel ik het bier uit met water. Ik had het niet verwacht, maar mijn haar voelt heel zacht aan! En dat niet alleen: het is ook goed doorkambaar. Normaal is dat een stuk lastiger als ik geen conditioner gebruikt heb. Minpuntje: er zit nog een lichte biergeur aan. Ik gooi mijn natte haar in een knot op m’n hoofd en ga slapen. Ik ben benieuwd hoe het morgen zit.

Klein6

De volgende ochtend is mijn haar prima in model te brengen. Er zit een nog ietwat muffige geur aan, maar die ruik ik alleen als ik mijn haar bijna in m’n neus stop – wat ik doorgaans niet doe. Wat mousse erin en er is niets van te merken. Nog steeds voelt m’n haar zacht aan en ziet het er glanzend uit. Of ik meer volume heb durf ik niet te zeggen, maar ik vind dit experiment best voor herhaling vatbaar.

In VIVA 48 vind je de lekkerste beautyproducten waar bier in zit. Deze week in de winkel, of lees het op Blendle.

Meer ideeën voor Jessica om te testen? Mail naar jessica.sindelka@sanoma.com.

Lees hier alle ‘Jess test’-artikelen.

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.