Jess test: make-up verwijderen met olie uit een avocado

make-up avocado

Gekke onderzoeken en DIY’s: het internet staat er vol mee. Maar wat werkt écht en wat is slap gelul? Redacteur Jessica test het uit. Deze keer in Jess test: make-up verwijderen met avocado-olie.

We doen ze in salades, stoppen ze in smoothies en besmeren onze crackers ermee. Een leven zonder avocado’s kunnen we ons haast niet meer voorstellen. Maar wist je dat je naast eten en drinken nog veel meer met de groene vrucht kan? Zo dient ie inmiddels als ingrediënt voor veel schoonheidsproducten (handcrèmes, serums, haarmaskers, lipscrubs, you name it en er bestaat een avocadovariant van). En dat niet alleen: als ik beautybloggersland mag geloven, kunnen avocado’s je zelfs uit de brand helpen als je make-upremover op is. Dat wil ik weleens zien.

Dat je je make-up met avocado’s kan verwijderen, komt door de olie die erin zit. Die zou niet alleen je mascara als sneeuw voor de zon laten verdwijnen, maar ook je huid voeden. Het enige wat je nodig hebt, is een rijpe avocado, een mesje en wattenstaafjes/watjes.

Stap voor stap volg ik de instructies die ik heb gelezen. Ik snij de avocado doormidden, pak een wattenstaafje en haal ’m langs het groene vruchtvlees. Ik kies voor de stukken er vet en glimmend uitzien, zodat ik zoveel mogelijk olie te pakken krijg. Met het groen gekleurde wattenstaafje wrijf ik over mijn ooglid.

make-up verwijderen avocado

Ik veeg een keer of vijf heen en weer over m’n ogen, maar als ik in de spiegel kijk zie ik weinig verschil. De eyeliner op mijn ooglid is iets dunner geworden, maar that’s it. Vijf wattenstaafjes later zit m’n mascara nog steeds op z’n plek. Succesnummertje, dit.

De eindstand: beide ogen zijn nog steeds voorzien van eyeliner, mascara en oogpotlood. Ik hou het voortaan maar gewoon bij m’n old skool reinigingsmelk. Gelukkig is het vruchtvlees van de avocado nog redelijk intact, dus ik kan in ieder geval nog een lekker bammie beleggen.

Wil je niets meer missen van VIVA? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10.

Beeld Daphne Ponsteen

Meer Jess test? Lees ook:
Jess test: een week lang leven op poedervoedsel van Jimmy Joy
Jess test: pijnloos ontharen met nieuw soort wax
Jess test: tandenpoetsen met houtskool

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.