Jess test: wenkbrauwextensions

wenkbrauwextensions

Een verleidelijke blik: willen we allemaal wel. Maar wat als je van nature niet van die flirtkijkers hebt? Dan is de redding nabij in de vorm van wimper- en (je leest het goed:) wenkbrauwextensions. VIVA’s Jessica testte die laatste.

Extensions voor je wenkbrauwen? Ik zie mezelf al rondlopen met dikke zwarte borstels boven m’n ogen! In eerste instantie trekt het idee van deze behandeling me niet zo. Van nature zijn mijn wenkbrauwhaartjes namelijk heel lichtblond en doorgaans teken ik ze alleen een beetje bij met lichtbruin potlood. Een beetje googelen leert me echter dat wenkbrauwextensions niks van doen hebben met zwarte borstels, maar je gezicht juist expressie geven. Ik ga de uitdaging aan en maak een afspraak bij Aziana Beauty Company in Utrecht.

De schoonheidsspecialiste legt uit dat de behandeling bestaat uit vier stappen: het schoonmaken van de wenkbrauwen, aanbrengen van semi-permanente kleuring, de wenkbrauwextensions plaatsen en het shapen in de gewenste vorm. Ze werkt het stappenplan sneller af dan ik had verwacht. Nog voordat ik heb kunnen uitleggen wat ik wil (en vooral níét wil), is ze al begonnen met het plaatsen van de haartjes. ‘Geen zorgen, ik hou ook niet van te donker,’ zegt ze geruststellend. Om te voorkomen dat ik er straks uitzie als Bert (van Ernie, ja), gebruikt ze bij mij lichte en donkere haartjes door elkaar.

Omslag3

Na de behandeling voelen mijn wenkbrauwen een beetje trekkerig, alsof er haarlak in zit waardoor ik niet goed kan fronsen. Maar als ik in de spiegel kijk, ben ik blij verrast: mijn wenkbrauwen zijn voller en donkerder geworden, zonder dat het er onnatuurlijk uitziet. De kleur komt overeen met mijn haarkleur. Van mijn vrienden en collega’s krijg ik veel complimenten.

0
Voor
1
Na

Zie je brow extensions wel zitten? De prijzen van een behandeling variëren van een paar tientjes tot 300 euro. Een nadeel is wel dat je elke anderhalf tot drie weken terug moet om te laten bijvullen: een dure grap als je het mij vraagt. De schoonheidsspecialiste adviseert deze behandeling dan ook vooral aan vrouwen die grote gaten of helemaal geen wenkbrauwen meer hebben. Heb je weinig of dunne wenkbrauwhaartjes, dan kun je beter kiezen voor wenkbrauwreparatie, waarbij de haargroei wordt gestimuleerd. Dat heeft een blijvend effect, zodat je uiteindelijk minder geld kwijt bent.

Meer Jess test? Lees ook:
Jess test: de spotgoedkope mascara van Essence
Jess test: de nieuwe bagel met krekels en meelwormen van Bagels & Beans
Jess test: een week lang leven op poedervoedsel van Jimmy Joy
Jess test: pijnloos ontharen met nieuw soort wax
Jess test: tandenpoetsen met houtskool
Jess test: make-up verwijderen met olie uit een avocado
Jess test: tandenpoetsen met kokosolie

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.