Kipburger (recept!)

Ik eet niet vaak thuis. Meestal eet ik in de stad met vriendinnen of bij m’n vriend. Ik heb altijd zo’n gebrek aan kook-inspiratie.

Toch wil ik wat vaker zelf gaan koken. Veel leuker, goedkoper en lekkerder. Althans, lekkerder weet ik niet in mijn geval, maar het is een goed streven. Daarom blader ik hier op de redactie af en toe een oude Delicious door. Echt boordevol met lekkere recepten die zelfs door een leek als ik gemaakt kunnen worden.

Zo kwam ik net een recept tegen uit een Delicious van augustus 2007; ik denk dat ik die maar eens ga proberen binnenkort. En misschien is het een leuke suggestie?

Kipburger met avocado, bacon en cheddar
(voor 4 personen)

Ingredienten:

-(Olijf)olie
-600 gram kipgehakt (van de poelier, of zelf kipfilet in de keukenmachine malen)
-Zeezout
-Versgemalen peper
-Salie, halve eetlepel
-1 eidooier

-12 plakjes komkommer (ong. kwart komkommer)
-1 à 2 augurken (12 plakjes)
-1 à 2 tomaten (12 plakjes)
-Sla (8 tot 12 blaadjes)-1 avocado, ontpit en in reepjes

-1 avocado, in plakjes
-Bacon, 8 dunne plakjes (50 -100 gr.)
-Cheddar, 4 plakjes
-1 rode ui, in halve ringen

-4 Italiaanse bollen

Bereiding:

1.    Doe het kipgehakt in een grote kom en voeg de eierdooier, salie, zeezout en versgemalen peper naar smaak toe. Meng alles goed door elkaar. Verdeel het vlees in 4 porties en vorm ze tot burgers.

2.    Beleg het brood met de blaadjes sla, tomaat, komkommer, augurk en de rode ui. Bak de burgers in de olie in ongeveer 8 min. aan beide kanten gaar. Leg de cheddar 2 min. voor het einde op de burgers om te smelten.

3.    Bak intussen de bacon knapperig. Leg de burgers op het brood, dan de bacon en avocado en maak het af met wat mosterdmayonaise*.

* De mosterdmayonaise kun je maken door mayonaise met mosterd te mengen of kiezen voor dijonaise. Je kunt natuurlijk ook de mayonaise zelf maken.

Eet smakelijk!

Welke eet- & kookonderwerpen zie jij nog graag terug in de wekelijkse Viva?

CC foto: avlxyz