Deze chocola maakt je knapper!

Chocola

Verban jij al tijden alle chocola uit je huis omdat je er goed uit wilt zien? Vanaf nu niet meer! Geloof het of niet, maar er is een nieuw soort chocola dat huidveroudering tegengaat. Wij houden nu al van de repen van ‘Estechoc’!

’s Werelds eerste beauty-chocola is uitgevonden op de universiteit van Cambridge en wordt over een maand gelanceerd in Londen. Het bestaat voor 70 procent uit pure cacao en bevat evenveel essentiële oliën als 300 gram wilde zalm. Kan het nog beter? Jazeker! Extra hard sporten na een vreetbui is niet meer nodig, want een reep bedraagt maar 38 calorieën! Need we say more?

Voor wie nog niet overtuigd is: ook de volgende feiten bewijzen dat je af en toe best naar de chocola mag grijpen.

Wat nou, chagrijnig?
Dat we blij worden van chocola lijkt niet alleen maar zo, het ís ook zo. Chocola stimuleert namelijk de productie van endorfine in ons lichaam, wat zorgt voor een gelukzalig gevoel en verlichting van pijn. Zelfs wanneer sprake is van een depressie, kan het zorgen voor een gematigd positief effect.

Meer sex
Zin in een geile avond met je date? Begin met een stuk pure chocola! Daarin zit fenylethylamine, dat zorgt voor de aanmaak van een ‘liefdesstofje’ dat je ook hebt tijdens het vrijen en wanneer je verliefd bent.

Goed voor ons lichaam
Volgens wetenschappers zitten er in chocola bestanddelen die positieve effect hebben op het lichaam. Zo stimuleren ze de doorbloeding, verminderen ze de kans op bloedstolsels en kunnen ze hart- en vaatziekten voorkomen. Bovendien zou cacao het lichaam beschermen tegen kanker.

Chill out
Chocola maakt ons relaxter. Door de polyfenolen in cacao, voelen we ons kalm en meer tevreden. Kom maar op met die repen!

Weg met de kilo’s
Het klinkt nogal tegenstrijdig, maar chocola helpt bij het afvallen. Natuurlijk lukt dat niet door elke dag een hele reep naar binnen te werken, maar dagelijks een klein stukje pure chocola werkt wel! Daardoor heb je minder trek in zoute, zoete en vette voeding.

Beeld: iStock

Jessica heeft een zwak voor (salsa)dansen, gekke taalfeitjes en de Spaanse cultuur. Voor VIVA schrijft ze over human interest, entertainment, reizen, liefde, seks, eten en al het andere wat haar bezighoudt.