Koffieleutmaffia

“Vind je die schoenen leuk omdat ze echt lekker zitten of omdat ze duurder zijn en een merkje hebben?” Ik hoor het mijn moeder nog zeggen. Sterker nog zodra ik in een winkel sta, galmt haar stem door mijn achterhoofd.

Kwaliteit
Waar ligt eigenlijk de grens? Wanneer betaal je voor kwaliteit en wanneer vooral voor een merknaam. Ik moet toegeven dat wat mijn Apple computer betreft ik er echt wel van overtuigd ben dat ik ook voor de kwaliteit betaal. Al zeven jaar doet mijn Macbookje het zonder dat er slecht bebrilde ongewassen computernerd aan te pas hoeft te komen.

Thee bij de koffieduivel
Van de week was de maat vol. Ik rekende zonder na te denken een grote kop thee af bij de Amerikaanse koffieduivel die de stations overneemt. De koffie vind ik maar zoete meuk, dus veel liever ga ik voor de thee. Tot ik me realiseerde dat ik vijf euro af stond te rekenen. Voor een kop thee! Of misschien toch vanwege de meermin op mijn bekerhouder van hoogwaardig gerecycled karton. Vanaf nu is het alleen nog maar home-made thee to go voor mij. Lang leve de thermobeker.

© foto: privé bezit