Let op! Vergeet deze plekken niet tijdens het insmeren

vergeten plekjes zonnebrand

Smeren, smeren en nog eens smeren. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar het is zó belangrijk dat je jezelf goed insmeert. Om vervelende huidziektes te voorkomen en die rimpels nog iets langer uit te stellen, kun je maar beter die zonnebrandcrème gewoon meenemen. Vergeet dan tijdens het insmeren deze plekken vooral niet, want als deze verbranden is dat oh zo vervelend.

Oogleden

Uit onderzoek van het Moorfields Eye Hospital in Londen is gebleken dat zo’n vijf tot tien procent van alle gevallen van huidkanker op de oogleden ontstaat. Maar zeg nou zelf, die worden best vaak vergeten tijdens het insmeren. Heel gevaarlijk, want dit stukje huid is namelijk een van de meest gevoelige en dunste stukjes van het menselijk lichaam.

Oren

Naast de oogleden, zijn ook de oren een vervelende plek die we vaak vergeten als het om insmeren gaat. Die rode oortjes zouden we graag op een andere manier willen krijgen, no thanks!

Haarlijn

Ook je haarlijn is een belangrijke plek die je liever niet wil vergeten. Het zou oh zo zonde zijn als je tijdens het insmeren van je gezicht, deze niet doortrekt in je haarlijn. Een raar gezicht én een pijnlijke huid zit niemand op te wachten toch? Smeren dus!

Voeten

Je zou denken dat je voeten niet zo snel zullen verbranden, maar niets is minder waar. De huid op de bovenkant van de voet is dun en kwetsbaar. Door het schurende effect van het zand en het zoute zeewater wordt dit versterkt. Wanneer je huid op je voeten flink is verbrand, kan het ook lang duren voordat deze weer hersteld is. Dit kan wel zo’n zes maanden duren. De nieuwe huid die na het vervellen komt, is veel gevoeliger en dus ook veel vatbaarder voor verbranden. Wees dus een beetje zuinig op die voetjes van je en verwen ze met een dikke laag zonnebrandcrème.

Bron: Margriet | Beeld:  Pexels